Mobilni operateri moraju smanjiti cijene

Predsjednik Srpske demokratske stranke i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić očekuje od Regulatorne agencije za komunikacije da u razgovoru sa predstavnicima mobilnih operatera u BiH iznađu razumno rješenje koje će ići u pravcu smanjenja cijena kako bi prestala pljačka građana.

Bosna i Hercegovina 03.02.2016 | 21:26
Mobilni operateri moraju smanjiti cijene

Odgovarajući na novinarsko pitanje u Parlamentu BiH predsjednik Bosić je podsjetio da to od RAK-a traži Predstavnički dom Parlamenta BiH koji je donio odluku da se traži smanjenje cijena usluga mobilnih operatera.

„Regulatorna agencija za komunikacije je zadužena da pokrene u razgovoru sa predstavnicima mobilnih operatera u BiH da se ide ka smanjenju cijena koje su u nekim segmentima duplo veće nego u okruženju", kazao je Bosić.

Naglasio je da od RAK-a očekuje da štiti interese građana i potrošača, a ne interese mobilnih operatera koji uzimaju novac iz džepova građana na neosnovan način.

„Ako u susjednim zemljama mogu da po nižim cijenama nego što su kod nas ostvaruju profit, onda i ovi naši mobilni operateri imaju ekstra profit koji ostvaruju izvlačeći novac iz džepova građana", kazao je Bosić i dodao da Parlament i sve institucije treba da štite prvenstveno interese građana.

Bosić je u maju prošle godine predao inicijativu da parlament BiH raspravlja o cijenama usluga mobilnih operatera u BiH, nakon čega je usvojen zaključak Predstavničkog doma kojim se konstatuje da građani BiH plaćaju najviše cijene usluga mobilnih operatera u regiji. Nakon toga Parlament BiH je obavezao RAK-u da u roku od 90 dana, u skladu sa zakonskim propisima, osigura usklađivanje cijena usluga mobilnih operatera u BiH s cijenama operatera u regiji.

Nakon što RAK u prethodnom mandatu nije ispoštovao predviđeni rok parlament BiH ponovo je obavezao RAK da u određenom roku smanji cijene usluga mobilnih operatera.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

KOJA

03.02.2016 20:30

TO JE NAJBOLJI PRJEDLOG KOJI JE NEKI POLITIČAR DO SADA PREDLOŽIO. OVI NAS DERU PO DŽEPU A SVI SU DO SADA ŠUTJELI O TOME

ODGOVORITE
Name

Joja

03.02.2016 20:35

Ma samo reci Bosicu i ima da bidne!

ODGOVORITE
Name

hahaha

03.02.2016 20:49

Smanjiće cijenu kao Banjalučki auto-prevoznici

ODGOVORITE
Name

gaja

03.02.2016 20:50

Plaćamo i najskuplje poslanike u Skuštini Bosne i Hercegovine!

ODGOVORITE
Name

Petar

03.02.2016 20:54

Jeftini politicki poeni. Sto ne biste predlozili, npr., da narodni poslanici rade bez primanja. Jer svako od njih vec ima posao i par upravnih odbora.

ODGOVORITE
Name

top

03.02.2016 20:56

Re za Gaja !Gaja jedi....a!!!!Tebe i takvih se nepita niti ce..

ODGOVORITE
Name

bagra nema mjeru

03.02.2016 21:19

Poslanici ne bi smjeli imati nadoknadu veću od 500KM mjesečno. Njih stotinu razmatra jedan jedini problem a npr doktor sam liječi 20 ljudi dnevno a inženjer svaki dan razbija glavu kako nešto da riješi vezano za tehniku. U ovoj septičkoj jami, sve je naopako. Pljačkaju i ne misle stati. Baz ulice neće biti rješenja.

Name

Marija

03.02.2016 22:33

Ne treba da mobilni operateri da imaju monopol. Samo istrajte na tome.

ODGOVORITE
Name

gaja

03.02.2016 23:04

Re top: Vi niste u stanju ni g...a da proizvedeta, jer i za to treba celuloza! A sve što vi pričate ovdje je obična prdimahovina!

ODGOVORITE