Видео - "Змајеви": НЕ вршњачком насиљу, цоол је бити добар друг!

У борбу против вршњачког насиља у Босни и Херцеговини укључили су се и рукометни репрезентавци Никола Прце, Иван Карачић и Дејан Малиновић.

Остали спортови 03.02.2016 | 21:45
Видео - "Змајеви": НЕ вршњачком насиљу, цоол је бити добар друг!

"Змајеви" су упутили видео поруке младим људима из БиХ, позвавши све спортисте, јавне личности и грађане да им се придруже у кампањи уз слоган #цоољеБитиДобарДруг.

"Као дијете сам свашта тренирао, фудбал, кошарку, помало и тенис. Онда је у средњој школи основана рукометна секција па сам одлучио и то пробати. Путовало се по Херцеговини и играле су се утакмице с вршњацима из других школа. То ме је привукло. Једно вријеме сам паралелно тренирао кошарку и рукомет. Али, на крају су та путовања и дружење превагнула на страну рукомета. И нисам погријешио", изјавио је Прце, а пренио "Дневни аваз".

Према његовим ријечима, у двадесетак година, колико игра рукомет прошао је пола свијета, стекао пуно пријатеља, али су му и даље у најљепшој успомени дружења и утакмице са вршњацима.

"И зато поручујем младима у Босни и Херцеговини: 'Вршњачко насиље није прави пут!' Креирајте сами најљепсе успомене из дјетинства и школског доба", додао је Прце.

Иван Карачић је нагласио да бити спортиста значи поштовати фер-плеј, али и, изнад свега, вољети људе без предрасуда без обзира на нацију и расу.

Дејан Малиновић је напоменуо да се након утакмице увијек загрли противник, иако се у борби зада нехотични ударац.

"Никада у животу никога нисам намјерно ударио. И зато поручујем младима у Босни и Херцеговини: 'Вршњачко насиље није прави пут!' Лијепа ријеч, осмијех и помоћ другом су увијек боља опција", рекао је Малиновић.

Коментари / 0

Оставите коментар