Video - "Zmajevi": NE vršnjačkom nasilju, cool je biti dobar drug!

U borbu protiv vršnjačkog nasilja u Bosni i Hercegovini uključili su se i rukometni reprezentavci Nikola Prce, Ivan Karačić i Dejan Malinović.

Ostali sportovi 03.02.2016 | 21:45
Video - "Zmajevi": NE vršnjačkom nasilju, cool je biti dobar drug!

"Zmajevi" su uputili video poruke mladim ljudima iz BiH, pozvavši sve sportiste, javne ličnosti i građane da im se pridruže u kampanji uz slogan #coolJeBitiDobarDrug.

"Kao dijete sam svašta trenirao, fudbal, košarku, pomalo i tenis. Onda je u srednjoj školi osnovana rukometna sekcija pa sam odlučio i to probati. Putovalo se po Hercegovini i igrale su se utakmice s vršnjacima iz drugih škola. To me je privuklo. Jedno vrijeme sam paralelno trenirao košarku i rukomet. Ali, na kraju su ta putovanja i druženje prevagnula na stranu rukometa. I nisam pogriješio", izjavio je Prce, a prenio "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, u dvadesetak godina, koliko igra rukomet prošao je pola svijeta, stekao puno prijatelja, ali su mu i dalje u najljepšoj uspomeni druženja i utakmice sa vršnjacima.

"I zato poručujem mladima u Bosni i Hercegovini: 'Vršnjačko nasilje nije pravi put!' Kreirajte sami najljepse uspomene iz djetinstva i školskog doba", dodao je Prce.

Ivan Karačić je naglasio da biti sportista znači poštovati fer-plej, ali i, iznad svega, voljeti ljude bez predrasuda bez obzira na naciju i rasu.

Dejan Malinović je napomenuo da se nakon utakmice uvijek zagrli protivnik, iako se u borbi zada nehotični udarac.

"Nikada u životu nikoga nisam namjerno udario. I zato poručujem mladima u Bosni i Hercegovini: 'Vršnjačko nasilje nije pravi put!' Lijepa riječ, osmijeh i pomoć drugom su uvijek bolja opcija", rekao je Malinović.

Komentari / 0

Ostavite komentar