И ФИНА каже: "Делфини" су нај и Савић је нај!

Међународна федерација пливачких и водених спортова званично прогласила ватерполисте Србије за најбољу екипу у 2015. години, а селектора за најбољег стручњака!

Остали спортови 02.02.2016 | 10:20
И ФИНА каже: "Делфини" су нај и Савић је нај!

ФИНА је прогласила Србију за најбољу екипу у 2015. години, а на свечаности у Будимпешти капитен "делфина" Живко Гоцић примио је награду.

"Желим да вам се захвалим на овој престижној награди у своје и име својих саиграча из репрезентације, селектора Дејана Савића. Протекла година била је сјајна за српски ватерполо, освајање златних медаља на Светском првенству и Светској лиги , а као круна успешне године освајање златне медаље на недавно завршеном Европском првенству у Београду. Надам се да ће и у наредним годинама ватерполо као спорт постајати све популарнији и успевати да привуче велики број навијача широм света као што то успева у Београду. Још једном бих се захвалио свом тиму, стручном штабу као и нашим верним навијачима, а ова награда је још већа мотивација за наш даљи рад и успех", поручио је Гоцић, након што је примио награду з руку високог функционера ФИНА Тамаша Ђајфраша.

На церемонији ФИНА у Будимпешти Србија је добила још једно признање, пошто је селектор Дејан Савић проглашен за најбољег стручњака у прошлој години.

Српски ватерполисти су на основу резултата у прошлој години већ побрали сијасет награда - Душко Пијетловић је најбољи играч Европе у избору ЛЕН, али и света у избору магазина "Сwимминг wорлд", Филип Филиповић најбољи играч у анкети сајта wатерполо-wорлд.цом, Дејан Савић најбољи стручњак у избору Асоцијације светских ватерполо тренера, Андрија Прлаиновић и Бранислав Митровић најбољи су играчи Светског првенства у Казању, Душан Мандић је био МВП Светске лиге...

Коментари / 0

Оставите коментар