I FINA kaže: "Delfini" su naj i Savić je naj!

Međunarodna federacija plivačkih i vodenih sportova zvanično proglasila vaterpoliste Srbije za najbolju ekipu u 2015. godini, a selektora za najboljeg stručnjaka!

Ostali sportovi 02.02.2016 | 10:20
I FINA kaže: "Delfini" su naj i Savić je naj!

FINA je proglasila Srbiju za najbolju ekipu u 2015. godini, a na svečanosti u Budimpešti kapiten "delfina" Živko Gocić primio je nagradu.

"Želim da vam se zahvalim na ovoj prestižnoj nagradi u svoje i ime svojih saigrača iz reprezentacije, selektora Dejana Savića. Protekla godina bila je sjajna za srpski vaterpolo, osvajanje zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu i Svetskoj ligi , a kao kruna uspešne godine osvajanje zlatne medalje na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu. Nadam se da će i u narednim godinama vaterpolo kao sport postajati sve popularniji i uspevati da privuče veliki broj navijača širom sveta kao što to uspeva u Beogradu. Još jednom bih se zahvalio svom timu, stručnom štabu kao i našim vernim navijačima, a ova nagrada je još veća motivacija za naš dalji rad i uspeh", poručio je Gocić, nakon što je primio nagradu z ruku visokog funkcionera FINA Tamaša Đajfraša.

Na ceremoniji FINA u Budimpešti Srbija je dobila još jedno priznanje, pošto je selektor Dejan Savić proglašen za najboljeg stručnjaka u prošloj godini.

Srpski vaterpolisti su na osnovu rezultata u prošloj godini već pobrali sijaset nagrada - Duško Pijetlović je najbolji igrač Evrope u izboru LEN, ali i sveta u izboru magazina "Swimming world", Filip Filipović najbolji igrač u anketi sajta waterpolo-world.com, Dejan Savić najbolji stručnjak u izboru Asocijacije svetskih vaterpolo trenera, Andrija Prlainović i Branislav Mitrović najbolji su igrači Svetskog prvenstva u Kazanju, Dušan Mandić je bio MVP Svetske lige...

Komentari / 0

Ostavite komentar