Видео - Џикић: Будућност прејака, Марић превелики!

Тренер Партизана мирно констатовао први пораз откако је преузео екипу, Маринковић већ размишља о Задру. Павићевић хвали црно-беле: "Потцењени су, утакмица је била 'жива' све време".

Кошарка 31.01.2016 | 10:20
Видео - Џикић: Будућност прејака, Марић превелики!

Александар Џикић одрадио је велики посао за двадесетак дана, колико је тренер Партизана, али није могао да претвори црно-беле у Голден Стејт.

После три везане победе, укључујући "скалп" Црвене звезде, на гостовању у Подгорици куцнуо је час и за први пораз, укупно 13. у АБА лиги, уз девет победа.

"Без пуно филозофије, Будућност је прејака за нас у овом саставу. Цветковић није могао да игра, Вилсон није тренирао, а Вилијамс није ни дошао. Будућност је уз Звезду и Цедевиту најискуснија и најквалитетнија екипа у лиги, а посебно је јака на свом терену", изјавио је Џикић и дао кратку анализу онога што је Партизан приказао на паркету "Мораче".

"Задовољан сам неким деловима игре, неким нисам. Могли смо да одиграмо паметније и течније у нападу. Мислио сам да ћемо моћи боље да исконтролишемо скок домаћих, али је Алекс Марић једноставно превелик за моје играче", рекао је Џикић, а преносе "Вијести".

Капитен Вања Маринковић кратко је додао:

"Честитао бих екипи Будућности. Имала је седам скокова у нападу више, што је био изузетно важан фактор. Окрећемо се мечу против Задра, који нам је веома битан".

Партизан би победом пред својим навијачима идуће суботе (Задар има скор 10-12) могао практично да обезбеди опстанак на "Јадрану", у зависности од исхода још неких утакмица.

Тренер Будућности Лука Павићевић не зна за пораз откако је доведен уместо Игора Јововића.

Његових 11 и Јововићеве две, после пораза од Партизана у Пиониру 7. новембра, дају серију "ђетића" од 13 победа у регионалном такмичењу!

"Партизан је у овом моменту потцењен, вредност му је већа него што показује стање на табели. Збир индивидуалног квалитета и жеље да учине сезону што успешнијом, омогућио им је да победе Звезду. Притискају по целом терену, смањују брзину ривала, што нам није одговарало. Спремали смо се за то целе недеље и задовољан сам што смо тражили своју шансу у успореном одвијању утакмице".

Павићевић је констатовао да Будућност није могла за кратко време да "преломи" меч, него је морала да упорно остварује свој план током свих 40 минута.

"Морали смо да зауставимо њихов први удар, много 'пик енд ролова' и да заградимо те момке у рекету, па су имали само четири скока у нападу. Утакмица је била 'жива' све време. Остварили смо озбиљну победу и сада се окрећемо наставку сезоне, у коме нам је довољна једна победа из четири меча да обезбедимо прво место".

Будућност ће се у полуфиналу плеј-офа највероватније састати са Мега Лексом, док би други пар онда чиниле Цедевита и Звезда.

Коментари / 0

Оставите коментар