Video - Džikić: Budućnost prejaka, Marić preveliki!

Trener Partizana mirno konstatovao prvi poraz otkako je preuzeo ekipu, Marinković već razmišlja o Zadru. Pavićević hvali crno-bele: "Potcenjeni su, utakmica je bila 'živa' sve vreme".

Košarka 31.01.2016 | 10:20
Video - Džikić: Budućnost prejaka, Marić preveliki!

Aleksandar Džikić odradio je veliki posao za dvadesetak dana, koliko je trener Partizana, ali nije mogao da pretvori crno-bele u Golden Stejt.

Posle tri vezane pobede, uključujući "skalp" Crvene zvezde, na gostovanju u Podgorici kucnuo je čas i za prvi poraz, ukupno 13. u ABA ligi, uz devet pobeda.

"Bez puno filozofije, Budućnost je prejaka za nas u ovom sastavu. Cvetković nije mogao da igra, Vilson nije trenirao, a Vilijams nije ni došao. Budućnost je uz Zvezdu i Cedevitu najiskusnija i najkvalitetnija ekipa u ligi, a posebno je jaka na svom terenu", izjavio je Džikić i dao kratku analizu onoga što je Partizan prikazao na parketu "Morače".

"Zadovoljan sam nekim delovima igre, nekim nisam. Mogli smo da odigramo pametnije i tečnije u napadu. Mislio sam da ćemo moći bolje da iskontrolišemo skok domaćih, ali je Aleks Marić jednostavno prevelik za moje igrače", rekao je Džikić, a prenose "Vijesti".

Kapiten Vanja Marinković kratko je dodao:

"Čestitao bih ekipi Budućnosti. Imala je sedam skokova u napadu više, što je bio izuzetno važan faktor. Okrećemo se meču protiv Zadra, koji nam je veoma bitan".

Partizan bi pobedom pred svojim navijačima iduće subote (Zadar ima skor 10-12) mogao praktično da obezbedi opstanak na "Jadranu", u zavisnosti od ishoda još nekih utakmica.

Trener Budućnosti Luka Pavićević ne zna za poraz otkako je doveden umesto Igora Jovovića.

Njegovih 11 i Jovovićeve dve, posle poraza od Partizana u Pioniru 7. novembra, daju seriju "đetića" od 13 pobeda u regionalnom takmičenju!

"Partizan je u ovom momentu potcenjen, vrednost mu je veća nego što pokazuje stanje na tabeli. Zbir individualnog kvaliteta i želje da učine sezonu što uspešnijom, omogućio im je da pobede Zvezdu. Pritiskaju po celom terenu, smanjuju brzinu rivala, što nam nije odgovaralo. Spremali smo se za to cele nedelje i zadovoljan sam što smo tražili svoju šansu u usporenom odvijanju utakmice".

Pavićević je konstatovao da Budućnost nije mogla za kratko vreme da "prelomi" meč, nego je morala da uporno ostvaruje svoj plan tokom svih 40 minuta.

"Morali smo da zaustavimo njihov prvi udar, mnogo 'pik end rolova' i da zagradimo te momke u reketu, pa su imali samo četiri skoka u napadu. Utakmica je bila 'živa' sve vreme. Ostvarili smo ozbiljnu pobedu i sada se okrećemo nastavku sezone, u kome nam je dovoljna jedna pobeda iz četiri meča da obezbedimo prvo mesto".

Budućnost će se u polufinalu plej-ofa najverovatnije sastati sa Mega Leksom, dok bi drugi par onda činile Cedevita i Zvezda.

Komentari / 0

Ostavite komentar