Радоњић: Још нема разлога да размишљамо о 1/4-финалу!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је од почетка било јасно да ће утакмица против Локомотиве у Евролиги бити посебна.

Кошарка 30.01.2016 | 17:40
Радоњић: Још нема разлога да размишљамо о 1/4-финалу!

"Честитке играчима на победи, навијачима на феноменалном амбијенту, видело се да ће бити посебна утакмица. Велика победа против противника који одлично игра Евролигу, имају сјајан тим, индивидуалце, тренера који је освојио Евролигу, много разлога зашто мислим да могу да се боре за висок пласман. Свесни смо њиховог квалитета и форме, сјајних шутерских могућности тима, сви одлично шутирају, било је потребно да одиграмо добро одбрану, концентрисано", рекао је Радоњић.

Црвена звезда победила је у Пиониру Локомотиву Кубањ у петом колу групе Е Топ 16 фазе Евролиге и направила значајан корак пред наставак такмичења.

"На старту смо кренули добро, извршили притисак у одбрани и урадили нешто што нам је омогућило лакши напад. Наравно, екипа са таквим квалитетом има шта да каже упркос нашем добром старту, они су знали да са неколико везаних тројки се врате у добар ритам и узму залет, али смо били смо спремни за то и у првом делу смо осим квалитета у одбрани показали исто и у нападу", истакао је Радоњић, "У другом делу одбрана била још боља, поправили смо сегменте које смо могли у однсоу на прву, подигли агресивност, тај начин није игре нам није дао простора да погодимо још неки шут, али смо контролисали меч и направили велики подвиг. Ово нам је трећа победа, пето је коло, треба да се одморимо и спремимо за МЗТ, биће тешко, можда ће се неко насмејати на то, али ја тако верујем и имам разлог за то".

Црногорски стручњак сматра да је ова велика победа само још једна у низу за његов тим.

"Одиграли смо велике утакмице ове сезоне и имали смо неке велике победе. Када победиш Реал шта треба рећи, Химки, па Бајерн, мислим да је овај тим, с мог аспекта, одиграо један меч 40 минута са добром концентрацију, одговорношћу, а противник је био изузетан. Наравно да се може доћи до констатације да је ово наш најбољи меч. Задовољан сам како смо одиграли, после Партизана је мало ко мислио да ћемо одиграти овакав меч, али се десило".

Радоњић није желео да улази у анализу потенцијалног пласмана у Топ 16 фазу, али је открио како тече опоравак капитена Луке Митровића.

"Ако се узме у обзир да је пето коло, да нема никаквих разлога да се прича о четвртфиналу, нити да се мисли. Знам да ће бити предвиђања, прогноза, али ја тако посматрам ствари овако. Сигуран сам да ћемо то рећи у неком тренутку и даћемо све да ја то кажем, да имамо шансе и реалне услове за то. Рано је, дешавају се изненађења, свако коло носи нову математику. Лука је кренуо да ради са кондиционим тренинга по повратку из Истанбула, од брзине напретка који следи, његовог физичког статуса зависиће процена када би могао да одради кошаркашки тренинг. Све иде много брже него оног дана када се све десило, али нећемо журити. Надам се да ће бити брзо, али за седам до десет дана ћемо моћи да кажемо нешто оквирно", закључио је Радоњић.

Коментари / 0

Оставите коментар