Radonjić: Još nema razloga da razmišljamo o 1/4-finalu!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je od početka bilo jasno da će utakmica protiv Lokomotive u Evroligi biti posebna.

Košarka 30.01.2016 | 17:40
Radonjić: Još nema razloga da razmišljamo o 1/4-finalu!

"Čestitke igračima na pobedi, navijačima na fenomenalnom ambijentu, videlo se da će biti posebna utakmica. Velika pobeda protiv protivnika koji odlično igra Evroligu, imaju sjajan tim, individualce, trenera koji je osvojio Evroligu, mnogo razloga zašto mislim da mogu da se bore za visok plasman. Svesni smo njihovog kvaliteta i forme, sjajnih šuterskih mogućnosti tima, svi odlično šutiraju, bilo je potrebno da odigramo dobro odbranu, koncentrisano", rekao je Radonjić.

Crvena zvezda pobedila je u Pioniru Lokomotivu Kubanj u petom kolu grupe E Top 16 faze Evrolige i napravila značajan korak pred nastavak takmičenja.

"Na startu smo krenuli dobro, izvršili pritisak u odbrani i uradili nešto što nam je omogućilo lakši napad. Naravno, ekipa sa takvim kvalitetom ima šta da kaže uprkos našem dobrom startu, oni su znali da sa nekoliko vezanih trojki se vrate u dobar ritam i uzmu zalet, ali smo bili smo spremni za to i u prvom delu smo osim kvaliteta u odbrani pokazali isto i u napadu", istakao je Radonjić, "U drugom delu odbrana bila još bolja, popravili smo segmente koje smo mogli u odnsou na prvu, podigli agresivnost, taj način nije igre nam nije dao prostora da pogodimo još neki šut, ali smo kontrolisali meč i napravili veliki podvig. Ovo nam je treća pobeda, peto je kolo, treba da se odmorimo i spremimo za MZT, biće teško, možda će se neko nasmejati na to, ali ja tako verujem i imam razlog za to".

Crnogorski stručnjak smatra da je ova velika pobeda samo još jedna u nizu za njegov tim.

"Odigrali smo velike utakmice ove sezone i imali smo neke velike pobede. Kada pobediš Real šta treba reći, Himki, pa Bajern, mislim da je ovaj tim, s mog aspekta, odigrao jedan meč 40 minuta sa dobrom koncentraciju, odgovornošću, a protivnik je bio izuzetan. Naravno da se može doći do konstatacije da je ovo naš najbolji meč. Zadovoljan sam kako smo odigrali, posle Partizana je malo ko mislio da ćemo odigrati ovakav meč, ali se desilo".

Radonjić nije želeo da ulazi u analizu potencijalnog plasmana u Top 16 fazu, ali je otkrio kako teče oporavak kapitena Luke Mitrovića.

"Ako se uzme u obzir da je peto kolo, da nema nikakvih razloga da se priča o četvrtfinalu, niti da se misli. Znam da će biti predviđanja, prognoza, ali ja tako posmatram stvari ovako. Siguran sam da ćemo to reći u nekom trenutku i daćemo sve da ja to kažem, da imamo šanse i realne uslove za to. Rano je, dešavaju se iznenađenja, svako kolo nosi novu matematiku. Luka je krenuo da radi sa kondicionim treninga po povratku iz Istanbula, od brzine napretka koji sledi, njegovog fizičkog statusa zavisiće procena kada bi mogao da odradi košarkaški trening. Sve ide mnogo brže nego onog dana kada se sve desilo, ali nećemo žuriti. Nadam se da će biti brzo, ali za sedam do deset dana ćemo moći da kažemo nešto okvirno", zaključio je Radonjić.

Komentari / 0

Ostavite komentar