Избјеглице ће се вратити у Сирију кад рат заврши

Њемачки канцелар Ангела Меркел изјавила је данас да ће азиланти из Сирије и Ирака отићи кући по завршетку сукоба у њиховим земљама.

Свијет 30.01.2016 | 17:40
Избјеглице ће се вратити у Сирију кад рат заврши

Меркелова је изјавила да је, упркос напорима за интеграцију избјеглица и њиховом збрињавању, важно истаћи да су они добили само привремену дозволу за долазак у ограниченом временском периоду.

"Потребно је рећи да избјегли имају привремену дозволу за боравак и да се очекује да ће, након успостављања мира у Сирији, послије пораза `Исламске државе` у Ираку, отићи својим кућама", казала је Меркелова на састанку са члановима њене странке Хришћанско демократске уније /ЦДУ/ у покрајини Мекленбург-Западна Померанија.

Она је подсјетила да се 70 одсто избјеглих, који су побјегли у Њемачку током сукоба у бившој СФРЈ, вратило у своје матичне државе.

Меркелова, иако је све изолованија због своје политике "отворених врата", одупире се притиску појединих конзервативаца да одреди број за пријем избјеглица или да затвори границе Њемачке.

Међутим, све већа забринутост због капацитета Њемачке да се избори са приливом избјеглица и ризика од криминала и безбједности након низа сексуалних напада у Келну и другим градовима утицали су на пад подршке ЦДУ и њеној сестринској партији из Баварске Хришћанско-социјалној унији /ЦСУ/.

НН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

драган

30.01.2016 16:49

То макар није проблем. Помозите Русима и Сиријцима да поразе "исламску државу". Направите нешто као "Маршалов план" обновите Сирију и вратите избјеглице. И наравно престаните да се мијешате у унтрашње ствари других земаља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило М..

30.01.2016 19:19

Драган слазем се са Вама, али ЦОВЈЕК успјева у друству које напредујемо или које припадас као Запад. Због тога о пивратку избјеглица Нема ниста. НИКИ нице ици из бољег у горе!

Name

родјо

30.01.2016 17:07

Опет сарена лаз за Њемацке градјане!!! А Драгана молим да ми објасни како се десијо Марсалов план и откуд то да нам запад да гратис 100милијарди долара.Кад знамо да ни родјеном брату не плацају пице дзабе али протувриједност у злату је изнесена из старе YУ у иностанство. Оно мало Краљевог сви су подијелили,то нема везе са тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

30.01.2016 18:02

Е јбг друже "Маршалов план" се зове програм обнове ратом порушене Европе послије другог свјетског рата. Име је добио по по Џорџу Маршалу Американцу. Ти си вјероватно мислио на маршала Тита. Није друже то тај маршал.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

31.01.2016 14:33

РОЂО, на Западу НЕМА ништа џабе. Све се плаћа са каматом. Зато на ЗАПАДУ по нашој СВЕТОСАВСКОЈ филозофији државе и друштва што да десница да НЕЗНА левица помоћи и нема. На Западу је све прорачунато и све се ради са јасном циљем са којим многи добротвори кроз ПОМОЋ желе себе да преставе као хумане људе. Добротвори на Западу сваку помоћ коју некоме пруже и дани после од пореза одбију. То је дуга прича која говори о ЗАПАДНОМ ЛИЦЕМЕРСТВУ ИЛИ ДВОЛИЧНОСТИ И ДУПЛИМ СТАНДАРДИМА КОЈИ ВЛАДАЈУ МЕЂУ ЗАПАДЊАЦИМА. ЧАСТ ИЗУЗЕЦИМА КОЈЕ ЈА НЕПОЗНАМ!

Name

Бивси

30.01.2016 19:27

Нису се бивсе избеглице Еx-Југославије добровољно вратиле, него сте их "Ви" избацили , као сто цете сада и са овим урадити ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куниц

31.01.2016 09:18

Прави и моралан народ прузи руку само сто смо комлетно глупи и слијепи није џабе она изрека дас цовјеку прст а он поједе све.Култура нам је стварно на нивоу неки дивљака они и њихови политицари су одговорни граде свом народу а погледај од брегане ка доле сто горе то њима боље

Name

Мали

31.01.2016 07:48

Марсхалов план је само вази за њемацку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

31.01.2016 12:07

Вратиће се али мало морген као шиптари и босанци после рата код нас

ОДГОВОРИТЕ