Izbjeglice će se vratiti u Siriju kad rat završi

Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da će azilanti iz Sirije i Iraka otići kući po završetku sukoba u njihovim zemljama.

Svijet 30.01.2016 | 17:40
Izbjeglice će se vratiti u Siriju kad rat završi

Merkelova je izjavila da je, uprkos naporima za integraciju izbjeglica i njihovom zbrinjavanju, važno istaći da su oni dobili samo privremenu dozvolu za dolazak u ograničenom vremenskom periodu.

"Potrebno je reći da izbjegli imaju privremenu dozvolu za boravak i da se očekuje da će, nakon uspostavljanja mira u Siriji, poslije poraza `Islamske države` u Iraku, otići svojim kućama", kazala je Merkelova na sastanku sa članovima njene stranke Hrišćansko demokratske unije /CDU/ u pokrajini Meklenburg-Zapadna Pomeranija.

Ona je podsjetila da se 70 odsto izbjeglih, koji su pobjegli u Njemačku tokom sukoba u bivšoj SFRJ, vratilo u svoje matične države.

Merkelova, iako je sve izolovanija zbog svoje politike "otvorenih vrata", odupire se pritisku pojedinih konzervativaca da odredi broj za prijem izbjeglica ili da zatvori granice Njemačke.

Međutim, sve veća zabrinutost zbog kapaciteta Njemačke da se izbori sa prilivom izbjeglica i rizika od kriminala i bezbjednosti nakon niza seksualnih napada u Kelnu i drugim gradovima uticali su na pad podrške CDU i njenoj sestrinskoj partiji iz Bavarske Hrišćansko-socijalnoj uniji /CSU/.

NN

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

dragan

30.01.2016 16:49

To makar nije problem. Pomozite Rusima i Sirijcima da poraze "islamsku državu". Napravite nešto kao "Maršalov plan" obnovite Siriju i vratite izbjeglice. I naravno prestanite da se miješate u untrašnje stvari drugih zemalja.

ODGOVORITE
Name

Mihailo M..

30.01.2016 19:19

Dragan slazem se sa Vama, ali COVJEK uspjeva u drustvu koje napredujemo ili koje pripadas kao Zapad. Zbog toga o pivratku izbjeglica Nema nista. NIKI nice ici iz boljeg u gore!

Name

rodjo

30.01.2016 17:07

Opet sarena laz za Njemacke gradjane!!! A Dragana molim da mi objasni kako se desijo Marsalov plan i otkud to da nam zapad da gratis 100milijardi dolara.Kad znamo da ni rodjenom bratu ne placaju pice dzabe ali protuvrijednost u zlatu je iznesena iz stare YU u inostanstvo. Ono malo Kraljevog svi su podijelili,to nema veze sa tim.

ODGOVORITE
Name

dragan

30.01.2016 18:02

E jbg druže "Maršalov plan" se zove program obnove ratom porušene Evrope poslije drugog svjetskog rata. Ime je dobio po po Džordžu Maršalu Amerikancu. Ti si vjerovatno mislio na maršala Tita. Nije druže to taj maršal.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

31.01.2016 14:33

РОЂО, на Западу НЕМА ништа џабе. Све се плаћа са каматом. Зато на ЗАПАДУ по нашој СВЕТОСАВСКОЈ филозофији државе и друштва што да десница да НЕЗНА левица помоћи и нема. На Западу је све прорачунато и све се ради са јасном циљем са којим многи добротвори кроз ПОМОЋ желе себе да преставе као хумане људе. Добротвори на Западу сваку помоћ коју некоме пруже и дани после од пореза одбију. То је дуга прича која говори о ЗАПАДНОМ ЛИЦЕМЕРСТВУ ИЛИ ДВОЛИЧНОСТИ И ДУПЛИМ СТАНДАРДИМА КОЈИ ВЛАДАЈУ МЕЂУ ЗАПАДЊАЦИМА. ЧАСТ ИЗУЗЕЦИМА КОЈЕ ЈА НЕПОЗНАМ!

Name

Bivsi

30.01.2016 19:27

Nisu se bivse izbeglice Ex-Jugoslavije dobrovoljno vratile, nego ste ih "Vi" izbacili , kao sto cete sada i sa ovim uraditi ;)

ODGOVORITE
Name

Kunic

31.01.2016 09:18

Pravi i moralan narod pruzi ruku samo sto smo komletno glupi i slijepi nije džabe ona izreka das covjeku prst a on pojede sve.Kultura nam je stvarno na nivou neki divljaka oni i njihovi politicari su odgovorni grade svom narodu a pogledaj od bregane ka dole sto gore to njima bolje

Name

Mali

31.01.2016 07:48

Marshalov plan je samo vazi za njemacku!

ODGOVORITE
Name

Md

31.01.2016 12:07

Vratiće se ali malo morgen kao šiptari i bosanci posle rata kod nas

ODGOVORITE