Није Стаљин, није Мао, али мучити је знао

Вођа маоистичког култа у Великој Британији, осуђен за силовања и физичка злостављања својих следбеница и држање у заточеништву своје кћерке више од 30 година, почео је одслужење казне од 23 године затвора.

Свијет 29.01.2016 | 22:50
Није Стаљин, није Мао, али мучити је знао

Аравиндан Балакришнан (75), познат као друг Бала, сексуално је понижавао и физички и психички злостављао жене које је залудео.

Тужилаштво тврди да је своју комунистичку секту на југу Лондона претворио у култ сопствене личности са следбеницима који су веровали да је он божанство.

Његова кћерка Кети Морган Дејвис, коју је родила једна од Балакришнанових следбеница, рекла је телевизији Скy да је злостављана и да је ретко напуштала кућу, а у школу готово да и није ишла.

"Волео је насиље и тоталитарну диктатуру. Хтео је да буде попут Стаљина, Маоа Цедунга или Пола Пота", рекла је Кети.

Балакришнан, ниски седи старац с наочарима, одбацио је све оптужбе. Суд у Лондону га је, међутим, у децембру прогласио кривим за злочине који су трајали 34 године, укључујући окрутност према деци, незаконито лишавање слободе, силовање и недоличан напад.

Он је седамдесетих година прошлог века почео каријеру вође култа као харизматични вођа комунистичке групе у јужном Лондону, назване Раднички институт, који је проповедао учење једног од највећих убица у историји људског рода Мао Цедунга, посматрано по броју људи који су убијени током његове власти.

Како је време одмицало, број следбеника се смањивао, мушкарце је отерао, а преосталим женама је мозак толико испрао да су поверовале у његову свемоћ.

Претио им је измишљеном машином за контролу ума, коју је назвао Џеки (Јацкие), што је акроним, односно низ почетних слова од имена Јехове, Алаха, Христа (Цхрист), Кришне и Иммортал Еасwаран (Бесмртни Исваран, индијски учитељ медитације).

Јавност је о свему сазнала када је Кети 2013. године, тада тридесетогодишњакиња, побегла, а оболела је дијабетеса и хроничног пострауматског стреса.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

29.01.2016 23:04

Комунистички Светитељ!

ОДГОВОРИТЕ