Nije Staljin, nije Mao, ali mučiti je znao

Vođa maoističkog kulta u Velikoj Britaniji, osuđen za silovanja i fizička zlostavljanja svojih sledbenica i držanje u zatočeništvu svoje kćerke više od 30 godina, počeo je odsluženje kazne od 23 godine zatvora.

Svijet 29.01.2016 | 22:50
Nije Staljin, nije Mao, ali mučiti je znao

Aravindan Balakrišnan (75), poznat kao drug Bala, seksualno je ponižavao i fizički i psihički zlostavljao žene koje je zaludeo.

Tužilaštvo tvrdi da je svoju komunističku sektu na jugu Londona pretvorio u kult sopstvene ličnosti sa sledbenicima koji su verovali da je on božanstvo.

Njegova kćerka Keti Morgan Dejvis, koju je rodila jedna od Balakrišnanovih sledbenica, rekla je televiziji Sky da je zlostavljana i da je retko napuštala kuću, a u školu gotovo da i nije išla.

"Voleo je nasilje i totalitarnu diktaturu. Hteo je da bude poput Staljina, Maoa Cedunga ili Pola Pota", rekla je Keti.

Balakrišnan, niski sedi starac s naočarima, odbacio je sve optužbe. Sud u Londonu ga je, međutim, u decembru proglasio krivim za zločine koji su trajali 34 godine, uključujući okrutnost prema deci, nezakonito lišavanje slobode, silovanje i nedoličan napad.

On je sedamdesetih godina prošlog veka počeo karijeru vođe kulta kao harizmatični vođa komunističke grupe u južnom Londonu, nazvane Radnički institut, koji je propovedao učenje jednog od najvećih ubica u istoriji ljudskog roda Mao Cedunga, posmatrano po broju ljudi koji su ubijeni tokom njegove vlasti.

Kako je vreme odmicalo, broj sledbenika se smanjivao, muškarce je oterao, a preostalim ženama je mozak toliko isprao da su poverovale u njegovu svemoć.

Pretio im je izmišljenom mašinom za kontrolu uma, koju je nazvao Džeki (Jackie), što je akronim, odnosno niz početnih slova od imena Jehove, Alaha, Hrista (Christ), Krišne i Immortal Easwaran (Besmrtni Isvaran, indijski učitelj meditacije).

Javnost je o svemu saznala kada je Keti 2013. godine, tada tridesetogodišnjakinja, pobegla, a obolela je dijabetesa i hroničnog postraumatskog stresa.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

29.01.2016 23:04

Комунистички Светитељ!

ODGOVORITE