ЕЛ: Лудило Пионира срушило и Русе! Звезда на путу за 1/4-финале!

Осећа се мирис четвртфинала! Звездина тенковска бригада раставила Локомотиву на ситне делове! Црвено-бели уписали и трећу победу у Топ 16 фази и себи направила савршену подлогу за улазак у наредну рунду елитног такмичења!

Кошарка 29.01.2016 | 22:15
ЕЛ: Лудило Пионира срушило и Русе! Звезда на путу за 1/4-финале!

Пораз од Партизана јесте био болан и тежак, али за Црвену звезду није постојао бољи и лепши начин да се преболи неуспех у вечитом дербију као тријумф над једном од најопаснијих екипа Евролиге! Састав који је пре непуна четири дана деловао уморно и исцрпљено услед жестоког ритма утакмица против руске Локомотиве изгледао је као тенковска бригада, спремна да размонтира, растави и прегази све што јој се нађе на путу. А вођена пуковницима Кинзијем и Милером Звездина артиљеријска моћ достигла је тачку усијања, што је уз готово перфектну одбрану било довољно да се најбољи играч Локомотиве Малколм Дилејни стави у други план, да се уреже велика рецка, после које је чак почело да се назире четвртфинале Евролиге - 76:64 (33:21, 17:16, 17:17, 11:10).

А све заслуге за победу иду комплетном тиму, који је радио као сат. Црвена звезда иза себе оставила је можда и најбоље полувреме у обе фазе игре, које је завршено резултатом 50:37 и то је оно што је екипу у значајној мери повукло до победе. Нападачки потентна, са јасним циљем да се противник што пре „угуши“, Црвена звезда искористила је комплетан офанзивни потенцијал пакленог трилинга Милер (18п) - Кинзи (13п, 4ас, 2ук) - Цирбес (10п, 5ск), који је за 20 минута искомбиновао 41 од укупно 50 поена! Док је немачки центар био страх и трепет унутар самог рекета, НБА крилни центар одиграо је готово 18 минута у првом делу, а за то време изрежирао је препознатљиви шоу-тајм уз неколико опасних закуцавања и сигурних погодака за три поена, док је најсвежије Звездино појачање промешало Локомотивину одбрану са неколико лакоперних дриблинга и хитаца са полудистанце.

Дефанзивно тим Дејана Радоњића одрадио је огроман посао. Бранко Лазић и Немања Дангубић јесу имали по три личне грешке у две четвртине, али су Дилејнију још тада били верни чувари, прилепљени као фластер уз њега. Тиме су америчког шутера свели на само осам поена у првом полувремену, од чега пет са линије слободних бацања. Оваквим развојем игре Виктор Клавер постао је највећа опасност по кош са 13 кошева. Но, како је остатак гостујућег састава прилично заказао, Црвена звезда је константно држала двоцифрену разлику.

Тако је остало и до последњег звука сирене! Црвено-бели вукли су све конце и апсолутно диктирали темпо, не дозволивши противнику да се разигра и крене у офанзиву, а ни нешто боља игра Рендолфа и Дилејнија нису много тога промениле. Један од најбољих играча био је прекривен сенком јаке противничке одбране.

Таренс Кинзи меч је завршио са 19 поена, четири асистенције и три скока и тако пружио убедљиво најбољу партију откако се вратио у српску кошарку и обукао дрес Црвене звезде и практично био весник победе. Квинси Милер је после неколико слабијих издања пред око 6.500 заглушујуће гласник навијача извукао најбоље полувреме откако је на Малом Калемегдану, а укупно је убележио 24 поена (4/5 за три), пет ухваћених, три украдене лопте и једном асистенцијом, док је Мајк Цирбес упркос ровоској борби са Ентонијем Рендолфом и Крисом Синглтоном показао да је апсолутни краљ рекета у београдском храму кошарке - 18 поена и осам скокова. Код гостију по 16 поена имали су Рендолф и Дилејни, а Клавер је имао 15 кошева.

Клуб са Малог Калемегдана после најновијег успеха има три победе у Топ 16 фази, колико и Локомотива и Ефес и прилично отворен пут ка четвртфиналу. Најбољи тим Јадрана и Србије из прошле сезоне следећег четвртка чека гостовање Дарушафаки (20.00), а пре тога регионални окршај са МЗТ-ом у понедељак у Пиониру (21.00).

Коментари / 0

Оставите коментар