EL: Ludilo Pionira srušilo i Ruse! Zvezda na putu za 1/4-finale!

Oseća se miris četvrtfinala! Zvezdina tenkovska brigada rastavila Lokomotivu na sitne delove! Crveno-beli upisali i treću pobedu u Top 16 fazi i sebi napravila savršenu podlogu za ulazak u narednu rundu elitnog takmičenja!

Košarka 29.01.2016 | 22:15
EL: Ludilo Pionira srušilo i Ruse! Zvezda na putu za 1/4-finale!

Poraz od Partizana jeste bio bolan i težak, ali za Crvenu zvezdu nije postojao bolji i lepši način da se preboli neuspeh u večitom derbiju kao trijumf nad jednom od najopasnijih ekipa Evrolige! Sastav koji je pre nepuna četiri dana delovao umorno i iscrpljeno usled žestokog ritma utakmica protiv ruske Lokomotive izgledao je kao tenkovska brigada, spremna da razmontira, rastavi i pregazi sve što joj se nađe na putu. A vođena pukovnicima Kinzijem i Milerom Zvezdina artiljerijska moć dostigla je tačku usijanja, što je uz gotovo perfektnu odbranu bilo dovoljno da se najbolji igrač Lokomotive Malkolm Dilejni stavi u drugi plan, da se ureže velika recka, posle koje je čak počelo da se nazire četvrtfinale Evrolige - 76:64 (33:21, 17:16, 17:17, 11:10).

A sve zasluge za pobedu idu kompletnom timu, koji je radio kao sat. Crvena zvezda iza sebe ostavila je možda i najbolje poluvreme u obe faze igre, koje je završeno rezultatom 50:37 i to je ono što je ekipu u značajnoj meri povuklo do pobede. Napadački potentna, sa jasnim ciljem da se protivnik što pre „uguši“, Crvena zvezda iskoristila je kompletan ofanzivni potencijal paklenog trilinga Miler (18p) - Kinzi (13p, 4as, 2uk) - Cirbes (10p, 5sk), koji je za 20 minuta iskombinovao 41 od ukupno 50 poena! Dok je nemački centar bio strah i trepet unutar samog reketa, NBA krilni centar odigrao je gotovo 18 minuta u prvom delu, a za to vreme izrežirao je prepoznatljivi šou-tajm uz nekoliko opasnih zakucavanja i sigurnih pogodaka za tri poena, dok je najsvežije Zvezdino pojačanje promešalo Lokomotivinu odbranu sa nekoliko lakopernih driblinga i hitaca sa poludistance.

Defanzivno tim Dejana Radonjića odradio je ogroman posao. Branko Lazić i Nemanja Dangubić jesu imali po tri lične greške u dve četvrtine, ali su Dilejniju još tada bili verni čuvari, prilepljeni kao flaster uz njega. Time su američkog šutera sveli na samo osam poena u prvom poluvremenu, od čega pet sa linije slobodnih bacanja. Ovakvim razvojem igre Viktor Klaver postao je najveća opasnost po koš sa 13 koševa. No, kako je ostatak gostujućeg sastava prilično zakazao, Crvena zvezda je konstantno držala dvocifrenu razliku.

Tako je ostalo i do poslednjeg zvuka sirene! Crveno-beli vukli su sve konce i apsolutno diktirali tempo, ne dozvolivši protivniku da se razigra i krene u ofanzivu, a ni nešto bolja igra Rendolfa i Dilejnija nisu mnogo toga promenile. Jedan od najboljih igrača bio je prekriven senkom jake protivničke odbrane.

Tarens Kinzi meč je završio sa 19 poena, četiri asistencije i tri skoka i tako pružio ubedljivo najbolju partiju otkako se vratio u srpsku košarku i obukao dres Crvene zvezde i praktično bio vesnik pobede. Kvinsi Miler je posle nekoliko slabijih izdanja pred oko 6.500 zaglušujuće glasnik navijača izvukao najbolje poluvreme otkako je na Malom Kalemegdanu, a ukupno je ubeležio 24 poena (4/5 za tri), pet uhvaćenih, tri ukradene lopte i jednom asistencijom, dok je Majk Cirbes uprkos rovoskoj borbi sa Entonijem Rendolfom i Krisom Singltonom pokazao da je apsolutni kralj reketa u beogradskom hramu košarke - 18 poena i osam skokova. Kod gostiju po 16 poena imali su Rendolf i Dilejni, a Klaver je imao 15 koševa.

Klub sa Malog Kalemegdana posle najnovijeg uspeha ima tri pobede u Top 16 fazi, koliko i Lokomotiva i Efes i prilično otvoren put ka četvrtfinalu. Najbolji tim Jadrana i Srbije iz prošle sezone sledećeg četvrtka čeka gostovanje Darušafaki (20.00), a pre toga regionalni okršaj sa MZT-om u ponedeljak u Pioniru (21.00).

Komentari / 0

Ostavite komentar