Просинечки: Звездина титула била би подвиг!

Некадашњи играч и тренер црвено-белих прати резултате екипе Миодрага Божовића и јако цени све што је урадила.

Фудбал 30.01.2016 | 18:40
Просинечки: Звездина титула била би подвиг!

И док води репрезентацију Азербејџана, Роберт Просинечки у току је са дешавањима у Црвеној звезди.

Некадашњи члан најславније генерације црвено-белих, који је не тако давно био и шеф стручног штаба Звезде, тренутно је у Турској, где у Белеку ради са својом "А" селекцијом.

У разговору за новосадски "Дневник", осврнуо се на актуелне резултате клуба из Љутице Богдана.

"Пратим (игре Звезде и првенство Србије) онолико колико могу преко интернет портала. Не посебно пажљиво, али довољно да знам да Звезда има велику предност, да је Гроф Божовић с њом направио одличан посао и да је највећем ривалу Партизану одмакао баш пуно. Неких, колико ми се чини, 26 бодова", рекао је Просинечки.

Велику предност црвено-белих у односу на супарнике он назива огромним достигнућем, поготово ако се узму у обзир околности у којима је та разлика стечена.

"На добром су путу да стигну до титуле, што је прави подвиг, ако се зна да се у играче улаже јако мало, да долазе у клуб готово бесплатно. Практично за нула динара", додао је Просинечки.

Упитан за свој рад са репрезентацијом Азербејџана, оценио је да је за годину дана направљен помак.

"Стигао сам у тренутку када државни тим није могао да забележни ниједан вреднији резултат, а посебно не против репрезентација на вишем нивоу, попут Норвешке или Хрватске, на пример. За протеклих годину дана направили смо помак, савладали смо Малту и верујем да су играчи почели да схватају да могу много више од оног што су до тада пружали"

"Знате како је, Азербејџан је раније у сваку утакмицу улазио са жељом да прими што мање голова, без вере у сопствене могућности, а мој основни задатак био је, и још увек јесте, да убедим играче да могу да учине и много више. Претпоставке за то постоје, јер су, по вокацији, спортисти из ове земље традиционално добри у борилачким спортовима, што значи да имају ниско тежиште, да су агресивни и веома борбени. Најтивније је за њих да своје природне предности покушају да пренесу и на терен. Имамо веома талентовану генерацију младих, која стиже на сцену, и покушаћу да их уведем у 'А' тим. Баш ових дана омладинци наступају на међународном турниру у Белеку и на путу су да освоје прво место, што говори у прилог мојој тврдњи да Азербејџан има фудбалску будућност", рекао је Просинечки.

Уговор хрватског тренера са Фудбалским савезом Азербејџана истиче 2017. године, али већ је наговештено да би у Бакуу могао да остане до 2020.

"Задовољан сам, имамо заиста сјајне услове - одличну инфраструктуру, стабилно финансирање, а није небитно ни то што и ја лично имам финансијски одличан уговор. Откуд ја тамо? Стигао је позив, најједноставније речено, сагледао сам читаву ситуацију и решио да прихватим изазов. С ове тачке гледишта, мислим да сам направио прави потез", подвукао је Просинечки.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Адмир Смајиц

30.01.2016 17:53

Лако је освојити титулу када је Партизан слаб.

ОДГОВОРИТЕ