Prosinečki: Zvezdina titula bila bi podvig!

Nekadašnji igrač i trener crveno-belih prati rezultate ekipe Miodraga Božovića i jako ceni sve što je uradila.

Fudbal 30.01.2016 | 18:40
Prosinečki: Zvezdina titula bila bi podvig!

I dok vodi reprezentaciju Azerbejdžana, Robert Prosinečki u toku je sa dešavanjima u Crvenoj zvezdi.

Nekadašnji član najslavnije generacije crveno-belih, koji je ne tako davno bio i šef stručnog štaba Zvezde, trenutno je u Turskoj, gde u Beleku radi sa svojom "A" selekcijom.

U razgovoru za novosadski "Dnevnik", osvrnuo se na aktuelne rezultate kluba iz Ljutice Bogdana.

"Pratim (igre Zvezde i prvenstvo Srbije) onoliko koliko mogu preko internet portala. Ne posebno pažljivo, ali dovoljno da znam da Zvezda ima veliku prednost, da je Grof Božović s njom napravio odličan posao i da je najvećem rivalu Partizanu odmakao baš puno. Nekih, koliko mi se čini, 26 bodova", rekao je Prosinečki.

Veliku prednost crveno-belih u odnosu na suparnike on naziva ogromnim dostignućem, pogotovo ako se uzmu u obzir okolnosti u kojima je ta razlika stečena.

"Na dobrom su putu da stignu do titule, što je pravi podvig, ako se zna da se u igrače ulaže jako malo, da dolaze u klub gotovo besplatno. Praktično za nula dinara", dodao je Prosinečki.

Upitan za svoj rad sa reprezentacijom Azerbejdžana, ocenio je da je za godinu dana napravljen pomak.

"Stigao sam u trenutku kada državni tim nije mogao da zabeležni nijedan vredniji rezultat, a posebno ne protiv reprezentacija na višem nivou, poput Norveške ili Hrvatske, na primer. Za proteklih godinu dana napravili smo pomak, savladali smo Maltu i verujem da su igrači počeli da shvataju da mogu mnogo više od onog što su do tada pružali"

"Znate kako je, Azerbejdžan je ranije u svaku utakmicu ulazio sa željom da primi što manje golova, bez vere u sopstvene mogućnosti, a moj osnovni zadatak bio je, i još uvek jeste, da ubedim igrače da mogu da učine i mnogo više. Pretpostavke za to postoje, jer su, po vokaciji, sportisti iz ove zemlje tradicionalno dobri u borilačkim sportovima, što znači da imaju nisko težište, da su agresivni i veoma borbeni. Najtivnije je za njih da svoje prirodne prednosti pokušaju da prenesu i na teren. Imamo veoma talentovanu generaciju mladih, koja stiže na scenu, i pokušaću da ih uvedem u 'A' tim. Baš ovih dana omladinci nastupaju na međunarodnom turniru u Beleku i na putu su da osvoje prvo mesto, što govori u prilog mojoj tvrdnji da Azerbejdžan ima fudbalsku budućnost", rekao je Prosinečki.

Ugovor hrvatskog trenera sa Fudbalskim savezom Azerbejdžana ističe 2017. godine, ali već je nagovešteno da bi u Bakuu mogao da ostane do 2020.

"Zadovoljan sam, imamo zaista sjajne uslove - odličnu infrastrukturu, stabilno finansiranje, a nije nebitno ni to što i ja lično imam finansijski odličan ugovor. Otkud ja tamo? Stigao je poziv, najjednostavnije rečeno, sagledao sam čitavu situaciju i rešio da prihvatim izazov. S ove tačke gledišta, mislim da sam napravio pravi potez", podvukao je Prosinečki.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Admir Smajic

30.01.2016 17:53

Lako je osvojiti titulu kada je Partizan slab.

ODGOVORITE