Крстајић: Европа да, али не по сваку цијену!

Предсједник Радника Младен Крстајић нагласио да бијељински клуб нема никакав императив да на крају сезоне Премијер лиге Босне и Херцеговине осигура пласман у међународна такмичења.

Фудбал 30.01.2016 | 18:00
Крстајић: Европа да, али не по сваку цијену!

Легендарни фудбалер Партизана откако је дошао на чело бијељинског Радника, многе ствари кренуле су на боље у семберском премијерлигашу.

Некадашњи репрезентативац Србије довео је у ред стање у клубу, у којем је прије његовог доласка једини циљ био опстанак у Премијер лиги Босне и Херцеговине, а сада је Радник респектабилна екипа са тенденцијом да се бори за излазак у Европу.

Бијељинци су најуспјешнија и једина непоражена екипа у гостима у елитном рангу босанскохерцеговачког фудбала и налазе се на високом четвртом мјесту, са само пет бодова заостатка за лидером, Слободом из Тузле.

На "Данима фудбала" у Бањалуци, гдје је шеф струке Радника Славко Петровић добио награду за најбољег тренера, Крстајић је најприје истакао да је доласком његове гарнитуре руководства, клуб стао на своје ноге.

"Од почетка смо кренули у побољшање инфраструктуре, стварање омладинског погона, креирање стручног штаба односно комплетирање једног цјелокупног система с циљем да направимо клуб који може да буде репрезентативан у Републици Српској и Босни и Херцеговини у будућности", рекао је Крстајић.

Према његовим ријечима, Радник је кренуо стрпљиво и разумно без икаквог срљања "грлом у јагоде".

"Нисмо се залијетали, нама је циљ био стабилизација клуба а касније опстанак, који смо на крају прошле сезоне изборили захваљујући стручном штабу и играчима. Дио заслуга наравно припада и нама из управе јер смо учинили све да помогнемо у оном финансијском дијелу приче".

Сезона 2015/2016 у Премијер лиги БиХ је кренула у много бољем смјеру него она претходна.

"Наставили смо с радом, сезона је добро почела, кадровске промјене смо успут рјешавали као и она инфраструктурна питања. Друге проблеме смо рјешавали у ходу како смо знали и умјели и успјели још да појачамо тим. Истина је да смо ушли у сезону с приоритетом да осигурамо опстанак јер на крају испада чак шест клубова. Међутим, нисмо себе изненадили одличним играма у јесењем дијелу, можда јесмо изненадили јавност, али екипа на челу са тренером Славком Петровићем је одрадила сјајан посао и сад смо дошли у ситуацију да можемо да причамо о пласману у неко од европских такмичења".

Ипак, Крстајић није желио да се у клубу помиње Европа као некакав стварни циљ како не би беспотребно оптеретио играче и стручни штаб.

"И даље стојимо чврсто на ногама и не дајемо прилику ником другом да нам се мијеша у рад и амбиције. Приоритет је што бољи пласман у Премијер лиги БиХ, а ако се укаже шансе за Европу, сигурно је нећемо пропустити. Али опет, наглашавам без икаквог оптерећења за играче и стручни штаб. Да ли ћемо у том успјети видјећемо, али суштина је да смо се додатно појачали квалитеним фудбалерима и мислим да с постојећим кадром можемо да уђемо у борбу за међународна такмичења. Чак и ако не успијемо у тој намјери, вјерујем да смо направили одличан посао", закључио је Крстајић.

Баждаревићев "упад"
Селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић стрпљиво је чекао да Крстајић обави разговор са "седмом силом", због чега су новинари престали да постављају питања првом човјеку Радника након чега је услиједио срдачан поздрав и загрљај између Меше и Крлета.

Лична карта
Младен Крстајић рођен је у Зеници, а током више него успјешне каријере, осим Партизана, носио је дрес Сенте, Кикинде, Вердера и Шалкеа. За репрезентацију Југославије/Србије и Црне Горе/Србије одиграо је 59 мечева и постигао два гола.

Коментари / 0

Оставите коментар