Krstajić: Evropa da, ali ne po svaku cijenu!

Predsjednik Radnika Mladen Krstajić naglasio da bijeljinski klub nema nikakav imperativ da na kraju sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine osigura plasman u međunarodna takmičenja.

Fudbal 30.01.2016 | 18:00
Krstajić: Evropa da, ali ne po svaku cijenu!

Legendarni fudbaler Partizana otkako je došao na čelo bijeljinskog Radnika, mnoge stvari krenule su na bolje u semberskom premijerligašu.

Nekadašnji reprezentativac Srbije doveo je u red stanje u klubu, u kojem je prije njegovog dolaska jedini cilj bio opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a sada je Radnik respektabilna ekipa sa tendencijom da se bori za izlazak u Evropu.

Bijeljinci su najuspješnija i jedina neporažena ekipa u gostima u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala i nalaze se na visokom četvrtom mjestu, sa samo pet bodova zaostatka za liderom, Slobodom iz Tuzle.

Na "Danima fudbala" u Banjaluci, gdje je šef struke Radnika Slavko Petrović dobio nagradu za najboljeg trenera, Krstajić je najprije istakao da je dolaskom njegove garniture rukovodstva, klub stao na svoje noge.

"Od početka smo krenuli u poboljšanje infrastrukture, stvaranje omladinskog pogona, kreiranje stručnog štaba odnosno kompletiranje jednog cjelokupnog sistema s ciljem da napravimo klub koji može da bude reprezentativan u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u budućnosti", rekao je Krstajić.

Prema njegovim riječima, Radnik je krenuo strpljivo i razumno bez ikakvog srljanja "grlom u jagode".

"Nismo se zalijetali, nama je cilj bio stabilizacija kluba a kasnije opstanak, koji smo na kraju prošle sezone izborili zahvaljujući stručnom štabu i igračima. Dio zasluga naravno pripada i nama iz uprave jer smo učinili sve da pomognemo u onom finansijskom dijelu priče".

Sezona 2015/2016 u Premijer ligi BiH je krenula u mnogo boljem smjeru nego ona prethodna.

"Nastavili smo s radom, sezona je dobro počela, kadrovske promjene smo usput rješavali kao i ona infrastrukturna pitanja. Druge probleme smo rješavali u hodu kako smo znali i umjeli i uspjeli još da pojačamo tim. Istina je da smo ušli u sezonu s prioritetom da osiguramo opstanak jer na kraju ispada čak šest klubova. Međutim, nismo sebe iznenadili odličnim igrama u jesenjem dijelu, možda jesmo iznenadili javnost, ali ekipa na čelu sa trenerom Slavkom Petrovićem je odradila sjajan posao i sad smo došli u situaciju da možemo da pričamo o plasmanu u neko od evropskih takmičenja".

Ipak, Krstajić nije želio da se u klubu pominje Evropa kao nekakav stvarni cilj kako ne bi bespotrebno opteretio igrače i stručni štab.

"I dalje stojimo čvrsto na nogama i ne dajemo priliku nikom drugom da nam se miješa u rad i ambicije. Prioritet je što bolji plasman u Premijer ligi BiH, a ako se ukaže šanse za Evropu, sigurno je nećemo propustiti. Ali opet, naglašavam bez ikakvog opterećenja za igrače i stručni štab. Da li ćemo u tom uspjeti vidjećemo, ali suština je da smo se dodatno pojačali kvalitenim fudbalerima i mislim da s postojećim kadrom možemo da uđemo u borbu za međunarodna takmičenja. Čak i ako ne uspijemo u toj namjeri, vjerujem da smo napravili odličan posao", zaključio je Krstajić.

Baždarevićev "upad"
Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević strpljivo je čekao da Krstajić obavi razgovor sa "sedmom silom", zbog čega su novinari prestali da postavljaju pitanja prvom čovjeku Radnika nakon čega je uslijedio srdačan pozdrav i zagrljaj između Meše i Krleta.

Lična karta
Mladen Krstajić rođen je u Zenici, a tokom više nego uspješne karijere, osim Partizana, nosio je dres Sente, Kikinde, Verdera i Šalkea. Za reprezentaciju Jugoslavije/Srbije i Crne Gore/Srbije odigrao je 59 mečeva i postigao dva gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar