Некада прелијеп град за живот, а данас...

Хомс је трећи највећи град у Сирији, некада живахан и са богатом историјом, данас је, пет година након грађанског рата – уништен, напуштен и најбоље показује каква је ситуација у овој држави.

Свијет 29.01.2016 | 22:55
Некада прелијеп град за живот, а данас...

Хомс се налази у седишту Сирије, а некада је важио за “главни град револуције”, а у њему су организовани неки од првих протеста против Башара Ал Асада 2011. године.

На хиљаде његових становника изашло је на улице и демонстрирало против председника Сирије што је довело до сукоба на улицама са снагама оданим централној власти.

Град је постао средиште побуне, а владине снаге покушавају да га поново заузму од 2012. године. Сиријска слободна армија је држала град скоро шет година под опсадом.

У децембру је постигнут договор о прекиду ватре као и о мирном напуштању града након две године преговора између владиних снага и побуњеника.

Погледајте како данас изгледа Хомс:

Извор: Телеграф

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

драган

29.01.2016 17:49

Зарад рушења Асада није жртвован само један град. Жртвована је и уништена читава једна држава и читав један народ. Питам се због чега. Због чега је уништен Ирак, Либија и многе друге земље које су на ивици пропасти. Одговор је више него јасан, али чини се да рјешења нема све док свијетом управља неколицина пребогатих и проклетих људи. Негдје се помиње долазак Антихриста. Ја сам увјерен да је он већ ту и да ради оно што ради. Историја човјечанства је историја ратова и огромних разарања, али разлика у односу на те ратове су лажи, лицемерје, двоструки аршини, а прије свега жеља за отимањем туђег. Никада свијет није био изложен најгнуснијим лажима као данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦРВЕНЕ БРИГАДЕ

29.01.2016 18:29

Цијели свијет је мета корпортивне аздаје зарад новца унистава дрзаве народе и провоцира свјетски рат хвала Богу да се Русија повратила из кандзи доларског зла дај бозе да се одрзе у борби против нецастивог

ОДГОВОРИТЕ
Name

мемо

29.01.2016 19:06

Ово је Холивуд финансирао да има гдје снимат филмове. Купиће град за 4 марке

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

29.01.2016 19:33

Америцка демократија,милосрдни андјео.

ОДГОВОРИТЕ