Прича о Вардију ускоро у Холивуду!

Енглески фудбалер својом животном причом одушевио људе из Холивуда и ускоро ће бити екранизована.

Фудбал 30.01.2016 | 16:40
Прича о Вардију ускоро у Холивуду!

"Џејми Варди у Реал Мадриду", "Варди руши рекорде", "Варди води Лестер ка титули у Премијер лиги", "11 утакмица - 11 голова Вардија"...

Наслови су који последњих дана и месеци пуне новине по Великој Британији и свету. Фудбалер Лестер ситија, најбољи стрелац екипе и Премијер лиге после одиграних 23 кола, за кратко време стекао је планетарну славу.

Фудбалски пут 29-годишњег момка из Шефилда могао би у скорије време да буде екранизован у Холиводу. Чак су се издвојили и кандидати који би у новом остварењу сценаристе Адриана Батчерта играли нападача Лестера. То су у почетку били амерички глумац Зек Ефрон и енглески Роберт Патинсон, а све више се спомиње и члан групе Оне Дирецтион Луис Томлинсон.

"Он је из Јужног Јоркшира, нагласак не би био проблем, уз то сјајно игра фудбал", рекао о овој идеју Батчерт.

Шта је инспирисало сценаристу филмова Гол 1 и Гол 2?

За Вардија је пре пет година, када је имао 24, мало ко је чуо. Играо је у петој лиги и радио у фабрици протеза. Пре тога је био осуђен због туче, па је чак шест месеци пикао лопту са електрноском наруквицом за праћење осуђеника. Сваког викенда морао је да се јави полицији у одређено време.

"Због тога сам на неки гостовањима морао да напустим терен у 60. минуту и аутомобилом одјурим у полицијску станицу", не стиди се воје прошлости Варди и наводи да је играо за недељу плату од 30 фунти.

Није био далеко од Шефилд јунајтеда, али за три сезоне, колико је играо за осмолигаша Стоксбриџа, трансфер у велики клубу увек је наилазио на препреке. Главни проблем је био тај што би сваки пут када су га гледали сакути Шефилда Варди добио црвени картон.

Коначно је напредовао када је прешао у нижеразредини Халифакс, а потом и у Флетвуд, одакле га је 2012. ангажовао Лестер сити. Пре две године дебитовап је Премијершипу.

Варди је ове сезоне оборио рекорд Руда ван Нислероја са 11 голова на 11 везаних утакмица. Лестер га је платио милион и по фунти, а његова тренутка цена је око 25 милиона. Стигао је и до дреса са грбом Енглеске.

Невероватна прича, за филм сигурно.

Коментари / 0

Оставите коментар