Priča o Vardiju uskoro u Holivudu!

Engleski fudbaler svojom životnom pričom oduševio ljude iz Holivuda i uskoro će biti ekranizovana.

Fudbal 30.01.2016 | 16:40
Priča o Vardiju uskoro u Holivudu!

"Džejmi Vardi u Real Madridu", "Vardi ruši rekorde", "Vardi vodi Lester ka tituli u Premijer ligi", "11 utakmica - 11 golova Vardija"...

Naslovi su koji poslednjih dana i meseci pune novine po Velikoj Britaniji i svetu. Fudbaler Lester sitija, najbolji strelac ekipe i Premijer lige posle odigranih 23 kola, za kratko vreme stekao je planetarnu slavu.

Fudbalski put 29-godišnjeg momka iz Šefilda mogao bi u skorije vreme da bude ekranizovan u Holivodu. Čak su se izdvojili i kandidati koji bi u novom ostvarenju scenariste Adriana Batčerta igrali napadača Lestera. To su u početku bili američki glumac Zek Efron i engleski Robert Patinson, a sve više se spominje i član grupe One Direction Luis Tomlinson.

"On je iz Južnog Jorkšira, naglasak ne bi bio problem, uz to sjajno igra fudbal", rekao o ovoj ideju Batčert.

Šta je inspirisalo scenaristu filmova Gol 1 i Gol 2?

Za Vardija je pre pet godina, kada je imao 24, malo ko je čuo. Igrao je u petoj ligi i radio u fabrici proteza. Pre toga je bio osuđen zbog tuče, pa je čak šest meseci pikao loptu sa elektrnoskom narukvicom za praćenje osuđenika. Svakog vikenda morao je da se javi policiji u određeno vreme.

"Zbog toga sam na neki gostovanjima morao da napustim teren u 60. minutu i automobilom odjurim u policijsku stanicu", ne stidi se voje prošlosti Vardi i navodi da je igrao za nedelju platu od 30 funti.

Nije bio daleko od Šefild junajteda, ali za tri sezone, koliko je igrao za osmoligaša Stoksbridža, transfer u veliki klubu uvek je nailazio na prepreke. Glavni problem je bio taj što bi svaki put kada su ga gledali sakuti Šefilda Vardi dobio crveni karton.

Konačno je napredovao kada je prešao u nižerazredini Halifaks, a potom i u Fletvud, odakle ga je 2012. angažovao Lester siti. Pre dve godine debitovap je Premijeršipu.

Vardi je ove sezone oborio rekord Ruda van Nisleroja sa 11 golova na 11 vezanih utakmica. Lester ga je platio milion i po funti, a njegova trenutka cena je oko 25 miliona. Stigao je i do dresa sa grbom Engleske.

Neverovatna priča, za film sigurno.

Komentari / 0

Ostavite komentar