Фофана се вратио голом у побједи Партизана над Клужом!

Фудбалери Партизана победили су румунски Клуж са 3:1 (2:1) у првој контролној утакмици на припремама на Кипру.

Фудбал 29.01.2016 | 17:20
Фофана се вратио голом у побједи Партизана над Клужом!

Стрелци на дебију тренера Ивана Томића били су Дарко Брашанац у трећем, Валери Божинов у 15. и Исмаил Фофана у 76, док је једини гол за Клуж дао Дани Куељо у 41. минуту.

Нови Партизан - прва победа.

Од новог тренера Ивана Томића, преко неколицине нових играча, али и повратника, Партизан прави темеље за будућност.

Почетак је солидан. Победа у првој контролној утакмици на Кипру против румунског Клужа 3:1 (2:1).

Наравно, кад год је реч о припремним утакмицама, увек треба ставити ограду, јер ипак није реч о такмичарским, оним са пуним интензитетом, важношћу, притиском. Али, добро је и кад се побеђује, па макар то биле и припреме.

Партизан је, мање-више, имао контролу у овој утакмици. Већ у раној фази меча два гола (најпре Брашанац, па Божинов), још која полуприлика. На почетку другог дела Клуж је припретио, али потом је оново Патизан био тај који је држао конце игре у својим рукама, а то је потврдио и голом агилног повратника Фофане.

На почетку меча састав Партизана је изгледао овако:

На голу је био Бојан Шаранов (његов деби), бековске позиције покривали су Иван Бандаловски и Мирослав Богосавац, штоперска места била су поверена Марку Јовановићу и Миладину Стевановићу (био са Омладинском репрезентацијом Србије на Новом Зеланду), задњег везног је играо још један дебитант Евертон Луиз, у везном реду су били Дарко Брашанац, Саша Илић, а истуренији Андрија Живковић и Немања Михајловић (дошао летос из Рада, сад је стекао право играња). Главни нападач је био Валери Божинов.

Већ у суботу Партизан игра нови припремни меч, а противник је Арсенал из Туле.

Коментари / 0

Оставите коментар