Fofana se vratio golom u pobjedi Partizana nad Klužom!

Fudbaleri Partizana pobedili su rumunski Kluž sa 3:1 (2:1) u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama na Kipru.

Fudbal 29.01.2016 | 17:20
Fofana se vratio golom u pobjedi Partizana nad Klužom!

Strelci na debiju trenera Ivana Tomića bili su Darko Brašanac u trećem, Valeri Božinov u 15. i Ismail Fofana u 76, dok je jedini gol za Kluž dao Dani Kueljo u 41. minutu.

Novi Partizan - prva pobeda.

Od novog trenera Ivana Tomića, preko nekolicine novih igrača, ali i povratnika, Partizan pravi temelje za budućnost.

Početak je solidan. Pobeda u prvoj kontrolnoj utakmici na Kipru protiv rumunskog Kluža 3:1 (2:1).

Naravno, kad god je reč o pripremnim utakmicama, uvek treba staviti ogradu, jer ipak nije reč o takmičarskim, onim sa punim intenzitetom, važnošću, pritiskom. Ali, dobro je i kad se pobeđuje, pa makar to bile i pripreme.

Partizan je, manje-više, imao kontrolu u ovoj utakmici. Već u ranoj fazi meča dva gola (najpre Brašanac, pa Božinov), još koja poluprilika. Na početku drugog dela Kluž je pripretio, ali potom je onovo Patizan bio taj koji je držao konce igre u svojim rukama, a to je potvrdio i golom agilnog povratnika Fofane.

Na početku meča sastav Partizana je izgledao ovako:

Na golu je bio Bojan Šaranov (njegov debi), bekovske pozicije pokrivali su Ivan Bandalovski i Miroslav Bogosavac, štoperska mesta bila su poverena Marku Jovanoviću i Miladinu Stevanoviću (bio sa Omladinskom reprezentacijom Srbije na Novom Zelandu), zadnjeg veznog je igrao još jedan debitant Everton Luiz, u veznom redu su bili Darko Brašanac, Saša Ilić, a istureniji Andrija Živković i Nemanja Mihajlović (došao letos iz Rada, sad je stekao pravo igranja). Glavni napadač je bio Valeri Božinov.

Već u subotu Partizan igra novi pripremni meč, a protivnik je Arsenal iz Tule.

Komentari / 0

Ostavite komentar