ЕЛ: Може ли Звезда вечерас до треће побједе?

Петак, 20.00: Руска "артиљерија" пред Делијама! Малколм Дилејни и саиграчи стижу на дуел са Црвеном звездом Телеком. Локомотива Кубањ изгубила је само два пута на страни ове сезоне. Још један велики изазов пред црвено-белима.

Кошарка 29.01.2016 | 17:40
ЕЛ: Може ли Звезда вечерас до треће побједе?

Прошлонедељни рафал Локомотиве Кубањ у дуелу са Панатинаикосом и чак шест узастопно погођених тројки у финишу, ставили су до знања свима какав тим ове седмице долази "на ноге" Црвеној звезди Телеком овог петка.

На челу са сјајним Малколмом Дилејнијем, коме је ово извесно последња зима у европској кошарци, екипа из Краснодара допутовала је у Београд у четвртак увече, отказавши предвиђени тренинг у хали Пионир. Једино "упознавање" са обручима имаће на дан утакмице, јутро пред меч.

Тим из Краснодара већ је био ривал Звезди, претпрошле сезоне. Победио је на отварању такмичарске 2013/14 у Комбанк арени, у вечери у којој су навијачи видели на делу Маркуса Вилијамса, а потом је био успешнији и у Краснодару.

Сада је време за трећу епизоду међусобних дуела српског и руског тима.

Сваки разговор о екипи Јоргоса Барцокаса, који је 2013. водио Олимпијакос до европске титуле, почиње управо причом о Дилејнију, који у Топ 16 фази просечно бележи 25,8 индексних поена и према тој статистици је најуспешнији играч друге рунде Евролиге.

Некадашњи играч Елан Шалона, Будивељника и Бајерна просечно бележи 17,4 поена по утакмици, уз 5,6 асистенција у просеку и 41 одсто погођених шутева за три (32/78), који га НЕ чине најбољим тројкашем екипе. Најпрецизнији у шуту ван линије 6,75 је његов саиграч Аустралијанац Рајан Брокхоф, који је убацио 28 тројки из 59 покушаја.

Уз такве шутере, Локомотива ове сезоне располаже и такође разиграним Донтеј Дрејпером, бившим играчем Реала и Ефеса, који је такође учествовао у убиственој серији тројки против Панатинаикоса и који је и најбољи крадљивац лопти у екипи.

Уз њих, Барцокас располаже адутима спремним на борбу на свим позицијама - Ентони Рендолф игра под кошем и сјајан је атлета, високи Виктор Клавер је претња и у унутрашњој и у спољашњој игри, а Крис Синглтон један је од играча који такође одржавају висок ритам утакмице.

Таренс Кинзи добро је упознат са снагом Локомотиве Кубањ и то не само због тога што је прошле године играо ВТБ лигу у дресу Локомотиве Кубањ. Звездин Американац тврди да ће екипа морати да буде на горњој граници могућности и уверава да црвено-бели знају своје задатке.

"Локомотива је добро вођен тим. Имају добре индивидуалце, јако талентоване, на позицијама од 'један', 'два', па до 'пет'. Имају ростер од 12 играча. Тренутно јако добро шутирају тројке, уз то могу да играју 'пик енд поп' са свим играчима, од 'један до пет'. То им даје добру предност, атлетски су добар тим, јако добро трче и мораћемо да зауставимо њихову транзицију. Мораћемо да играмо агресивно. Мораћемо да органичимо њихове поене из контри, мораћемо да контролишемо њихове офанзивне скокове...", набрајао је Кинзи у четвртак, после тренинга.

Са друге стране, и у Химкију су свесни да их чека једна од најбучнијих дворана на Старом континенту. "Најбучнија је", поручио је Барцокас пре доласка у Београд.

Звезда је на истом месту већ побеђивала фаворите, па и шампиона Европе и у последњих пет евролигашких мечева у "Пиониру" уписала четири победе. Још једним тријумфом, постала би још конкурентнија у трци за пласман међу осам најбољих у Европи.

Црвено-бели су недељу почели поразом од Партизана. Упитан да ли због тог резултата екипа осећа додатни притисак, Кинзи одговара негативно.

"Нема притиска. Давно је прошла та утакмица. То је другачија лига. Ово је Евролига и притисак је да победимо, притисак је кад изгубимо. Сви увек кажу да побеђивање није све, али онда не би постојале колоне за победе и поразе. Тако да само хоћемо да победимо и то би била најбоља ствар за нас", подвукао је Кинзи.

"Пионир" ће бити место још једног евролигашког спектакла. Звезда - Локомотива Кубањ, петак у 20.00 часова!

Коментари / 0

Оставите коментар