EL: Može li Zvezda večeras do treće pobjede?

Petak, 20.00: Ruska "artiljerija" pred Delijama! Malkolm Dilejni i saigrači stižu na duel sa Crvenom zvezdom Telekom. Lokomotiva Kubanj izgubila je samo dva puta na strani ove sezone. Još jedan veliki izazov pred crveno-belima.

Košarka 29.01.2016 | 17:40
EL: Može li Zvezda večeras do treće pobjede?

Prošlonedeljni rafal Lokomotive Kubanj u duelu sa Panatinaikosom i čak šest uzastopno pogođenih trojki u finišu, stavili su do znanja svima kakav tim ove sedmice dolazi "na noge" Crvenoj zvezdi Telekom ovog petka.

Na čelu sa sjajnim Malkolmom Dilejnijem, kome je ovo izvesno poslednja zima u evropskoj košarci, ekipa iz Krasnodara doputovala je u Beograd u četvrtak uveče, otkazavši predviđeni trening u hali Pionir. Jedino "upoznavanje" sa obručima imaće na dan utakmice, jutro pred meč.

Tim iz Krasnodara već je bio rival Zvezdi, pretprošle sezone. Pobedio je na otvaranju takmičarske 2013/14 u Kombank areni, u večeri u kojoj su navijači videli na delu Markusa Vilijamsa, a potom je bio uspešniji i u Krasnodaru.

Sada je vreme za treću epizodu međusobnih duela srpskog i ruskog tima.

Svaki razgovor o ekipi Jorgosa Barcokasa, koji je 2013. vodio Olimpijakos do evropske titule, počinje upravo pričom o Dilejniju, koji u Top 16 fazi prosečno beleži 25,8 indeksnih poena i prema toj statistici je najuspešniji igrač druge runde Evrolige.

Nekadašnji igrač Elan Šalona, Budiveljnika i Bajerna prosečno beleži 17,4 poena po utakmici, uz 5,6 asistencija u proseku i 41 odsto pogođenih šuteva za tri (32/78), koji ga NE čine najboljim trojkašem ekipe. Najprecizniji u šutu van linije 6,75 je njegov saigrač Australijanac Rajan Brokhof, koji je ubacio 28 trojki iz 59 pokušaja.

Uz takve šutere, Lokomotiva ove sezone raspolaže i takođe razigranim Dontej Drejperom, bivšim igračem Reala i Efesa, koji je takođe učestvovao u ubistvenoj seriji trojki protiv Panatinaikosa i koji je i najbolji kradljivac lopti u ekipi.

Uz njih, Barcokas raspolaže adutima spremnim na borbu na svim pozicijama - Entoni Rendolf igra pod košem i sjajan je atleta, visoki Viktor Klaver je pretnja i u unutrašnjoj i u spoljašnjoj igri, a Kris Singlton jedan je od igrača koji takođe održavaju visok ritam utakmice.

Tarens Kinzi dobro je upoznat sa snagom Lokomotive Kubanj i to ne samo zbog toga što je prošle godine igrao VTB ligu u dresu Lokomotive Kubanj. Zvezdin Amerikanac tvrdi da će ekipa morati da bude na gornjoj granici mogućnosti i uverava da crveno-beli znaju svoje zadatke.

"Lokomotiva je dobro vođen tim. Imaju dobre individualce, jako talentovane, na pozicijama od 'jedan', 'dva', pa do 'pet'. Imaju roster od 12 igrača. Trenutno jako dobro šutiraju trojke, uz to mogu da igraju 'pik end pop' sa svim igračima, od 'jedan do pet'. To im daje dobru prednost, atletski su dobar tim, jako dobro trče i moraćemo da zaustavimo njihovu tranziciju. Moraćemo da igramo agresivno. Moraćemo da organičimo njihove poene iz kontri, moraćemo da kontrolišemo njihove ofanzivne skokove...", nabrajao je Kinzi u četvrtak, posle treninga.

Sa druge strane, i u Himkiju su svesni da ih čeka jedna od najbučnijih dvorana na Starom kontinentu. "Najbučnija je", poručio je Barcokas pre dolaska u Beograd.

Zvezda je na istom mestu već pobeđivala favorite, pa i šampiona Evrope i u poslednjih pet evroligaških mečeva u "Pioniru" upisala četiri pobede. Još jednim trijumfom, postala bi još konkurentnija u trci za plasman među osam najboljih u Evropi.

Crveno-beli su nedelju počeli porazom od Partizana. Upitan da li zbog tog rezultata ekipa oseća dodatni pritisak, Kinzi odgovara negativno.

"Nema pritiska. Davno je prošla ta utakmica. To je drugačija liga. Ovo je Evroliga i pritisak je da pobedimo, pritisak je kad izgubimo. Svi uvek kažu da pobeđivanje nije sve, ali onda ne bi postojale kolone za pobede i poraze. Tako da samo hoćemo da pobedimo i to bi bila najbolja stvar za nas", podvukao je Kinzi.

"Pionir" će biti mesto još jednog evroligaškog spektakla. Zvezda - Lokomotiva Kubanj, petak u 20.00 časova!

Komentari / 0

Ostavite komentar