Косово зове Муслија у репрезентацију?!

Председник Кошаркашке федерације Косова Ерод Белегу рекао је да је упућен позив Дејану Муслију да наступи за репрезентацију Косова.

Кошарка 30.01.2016 | 16:20
Косово зове Муслија у репрезентацију?!

Косово је недавно добило зелено светло за учешће у квалификацијама за Европско првенство 2017. године, у којима ће се борити са селекцијама Словеније, Бугарске и Украјине.

Белегу је за косовске медије истакао да се већ ради на формирању тима и да је Мусли један од играча који би могао да има право наступа.

“Са ФИБА смо се договорили да Дардан Бериша, који је раније играо за селекцију Пољске, има право наступа за репрезентацију Косова и он је то са задовољством прихватио. Пратимо и многе друге играче, а занимљиво је да смо позив, преко менаџера, упутили и Дејану Муслију, који је рођен у Призрену. Видећемо шта ће од свега бити”, рекао је Белегу.

Мусли је играо за млађе селекције Србије, а био је и на ширем списку за Европско првенство 2013. године у Словенији. За позив Косова је рекао да нема коментар.

"Чуо сам нешто о томе од менаџера и немам коментар. Играо сам за све селекције Србије!", каже бивши играч ФМП-а, Партизана и Меге.

Дејан Мусли у дресу тзв. Косова?

Косовски медији преносе изјаву председника Кошаркашког савеза такозване државе Косово, Ерода Белегуа, у којој он најављује да ће бивши кошаркаш ФМП Железника, Партизана и Мега Лекса добити позив за ову селекцију, коју је ФИБА позвала да се равноправно такмичи са осталим међународно признатим земљама.

Конкретно, да ће Мусли бити позван да брани боје тзв. Косова у квалификацијама за Европско првенство 2017. године.

"Са ФИБА смо дефинитивно договорили и прецизирали да Дардан Бериша, који је раније наступао за селекцију Пољске има право наступа за репрезентацију Косова, и он је то са задовољством прихватио. Пратимо и многе друге играче, а занимљиво је да смо позив за наступ, преко менаџера упутили и Дејану Муслију, који је рођен у Призрену. Видећемо шта ће од свега бити", рекао је Белегу за медије са Косова.

Мусли (24), који тренутно наступа за шпанску Манресу, потврдио је у разговору за "Курир" да је добио наговештај позива.

"Чуо сам нешто о томе од менаџера, али нико није директно контактирао са мном. Ма немам уопште коментар на то! Играо сам за све селекције Србије, чак и у квалификацијама. Тренутно сам окренут клупским обавезама и само размишљам да задржим овај ниво у шпанској лиги", рекао је Мусли за "Курир" и поручио да само од селектора Србије Александра Ђорђевића зависи да ли ће бити позван у квалификације за Олимпијске игре.

Некада најбољи млади кошаркаш Европе, рођен у Призрену 3. јануара 1991. године, има одличну сезону у АЦБ лиги. Тренутно је други најкориснији играч у шампионату са просечним учинком од 13.6 поена, 7.6 скокова и 19.4 индексна поена.

Коментари / 0

Оставите коментар