Kosovo zove Muslija u reprezentaciju?!

Predsednik Košarkaške federacije Kosova Erod Belegu rekao je da je upućen poziv Dejanu Musliju da nastupi za reprezentaciju Kosova.

Košarka 30.01.2016 | 16:20
Kosovo zove Muslija u reprezentaciju?!

Kosovo je nedavno dobilo zeleno svetlo za učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine, u kojima će se boriti sa selekcijama Slovenije, Bugarske i Ukrajine.

Belegu je za kosovske medije istakao da se već radi na formiranju tima i da je Musli jedan od igrača koji bi mogao da ima pravo nastupa.

“Sa FIBA smo se dogovorili da Dardan Beriša, koji je ranije igrao za selekciju Poljske, ima pravo nastupa za reprezentaciju Kosova i on je to sa zadovoljstvom prihvatio. Pratimo i mnoge druge igrače, a zanimljivo je da smo poziv, preko menadžera, uputili i Dejanu Musliju, koji je rođen u Prizrenu. Videćemo šta će od svega biti”, rekao je Belegu.

Musli je igrao za mlađe selekcije Srbije, a bio je i na širem spisku za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji. Za poziv Kosova je rekao da nema komentar.

"Čuo sam nešto o tome od menadžera i nemam komentar. Igrao sam za sve selekcije Srbije!", kaže bivši igrač FMP-a, Partizana i Mege.

Dejan Musli u dresu tzv. Kosova?

Kosovski mediji prenose izjavu predsednika Košarkaškog saveza takozvane države Kosovo, Eroda Belegua, u kojoj on najavljuje da će bivši košarkaš FMP Železnika, Partizana i Mega Leksa dobiti poziv za ovu selekciju, koju je FIBA pozvala da se ravnopravno takmiči sa ostalim međunarodno priznatim zemljama.

Konkretno, da će Musli biti pozvan da brani boje tzv. Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

"Sa FIBA smo definitivno dogovorili i precizirali da Dardan Beriša, koji je ranije nastupao za selekciju Poljske ima pravo nastupa za reprezentaciju Kosova, i on je to sa zadovoljstvom prihvatio. Pratimo i mnoge druge igrače, a zanimljivo je da smo poziv za nastup, preko menadžera uputili i Dejanu Musliju, koji je rođen u Prizrenu. Videćemo šta će od svega biti", rekao je Belegu za medije sa Kosova.

Musli (24), koji trenutno nastupa za špansku Manresu, potvrdio je u razgovoru za "Kurir" da je dobio nagoveštaj poziva.

"Čuo sam nešto o tome od menadžera, ali niko nije direktno kontaktirao sa mnom. Ma nemam uopšte komentar na to! Igrao sam za sve selekcije Srbije, čak i u kvalifikacijama. Trenutno sam okrenut klupskim obavezama i samo razmišljam da zadržim ovaj nivo u španskoj ligi", rekao je Musli za "Kurir" i poručio da samo od selektora Srbije Aleksandra Đorđevića zavisi da li će biti pozvan u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Nekada najbolji mladi košarkaš Evrope, rođen u Prizrenu 3. januara 1991. godine, ima odličnu sezonu u ACB ligi. Trenutno je drugi najkorisniji igrač u šampionatu sa prosečnim učinkom od 13.6 poena, 7.6 skokova i 19.4 indeksna poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar