Фалкао пакује кофере! У питању је 50.000.000 евра!

Три клуба су стала у ред! Чеси и Монако моле Бога да Колумбијац прихвати понуду.

Фудбал 30.01.2016 | 19:20
Фалкао пакује кофере! У питању је 50.000.000 евра!

Долазак Алешандреа Пата у Челси значи и одлазак сигурно једног, а можда и двојице нападача. Лоик Реми и Радамел Фалкао су на излазним вратима Челсија. Ипак, Фалкао представља огроман финансијски ризики за Плавце због чега панично гледају како да га се реше. Стрмоглав пад каријере популарног Тигра траје још од повреде колена у Монаку... После неуспешне сепизоде у Манчестер Јунајтеду, пропустио је и прилику да оживи каријеру у Челсију.

Недавно је на видело испливао податак и под којим условима је Радамел дошао у Челси. Сајт „Фоотбалл леакс“ који ових дана из темеља дрма фудбалску менаџерију и контроверзне фондове широм Европе је открио да се Челси летос обавезао да мора откупити Колумбијца ако овај остане до краја сезоне. Клаузула износи 50.000.000 евра!

Јасно је да Фалкао више не вреди те паре и да нико неће да плати Монаку поменуту суму. Приликом летошњег трансфера на Стамфорд Бриџ, Монако је пристао да без надокнаде на позајмицу пусти Фалкаа у Челси само да се реши његове огромне плате од 360.000 евра недељно. Челси је на себе прихватио обавезу да се договори са Колумбијцем и успео је. Наравно иза свега је стајао Фалкаов менаџер Жорж Мендеш. Уједно и менаџер тадашњег тренера Жозеа Муриња. Њих двојица су убедили Фалкаа да пристане на значајно смањење плате. Колумбијац је прихватио да у Лондону зарађује 185.000 евра недељно уз Мурињово и Мендешово обећање да ће га Челси вратити у некадашњу форму.

На крају се то није десило, Мурињо је отишао и Радамела више не желе да Стамфорд Бриџу. А поготово не желе да дођу у ситуацију да морају да га откупе за 50.000.000 евра. Из петних жила се труде да га се реше, а Монаку не пада на памет да га враћа у Кнежевину.

На Челсијеву срећу, постоје и даље клубови који су спремни да ангажују Колумбијца. Кинески Ђијангсу је данас ангажовао Челсијевог везисту Рамиреса и том приликом је дао понуду и за Колумбијца. Кинези су спремни да му плаћају пуну плату што би обрадовало и Челси и Монако. Али нису усамљени у својим намерама. Амерички Колорадо Рапидс који доводи Тима Хауарда из Евертона је такође послао понуду Колумбијцу. И спреман је да испоштује услове које Тигар има у Монаку. Постоји и трећа понуда. Мексичка Америка такође нуди сјајне услове колумбијском нападачу.

Сада је све на Фалкау...

Коментари / 0

Оставите коментар