Falkao pakuje kofere! U pitanju je 50.000.000 evra!

Tri kluba su stala u red! Česi i Monako mole Boga da Kolumbijac prihvati ponudu.

Fudbal 30.01.2016 | 19:20
Falkao pakuje kofere! U pitanju je 50.000.000 evra!

Dolazak Alešandrea Pata u Čelsi znači i odlazak sigurno jednog, a možda i dvojice napadača. Loik Remi i Radamel Falkao su na izlaznim vratima Čelsija. Ipak, Falkao predstavlja ogroman finansijski riziki za Plavce zbog čega panično gledaju kako da ga se reše. Strmoglav pad karijere popularnog Tigra traje još od povrede kolena u Monaku... Posle neuspešne sepizode u Mančester Junajtedu, propustio je i priliku da oživi karijeru u Čelsiju.

Nedavno je na videlo isplivao podatak i pod kojim uslovima je Radamel došao u Čelsi. Sajt „Football leaks“ koji ovih dana iz temelja drma fudbalsku menadžeriju i kontroverzne fondove širom Evrope je otkrio da se Čelsi letos obavezao da mora otkupiti Kolumbijca ako ovaj ostane do kraja sezone. Klauzula iznosi 50.000.000 evra!

Jasno je da Falkao više ne vredi te pare i da niko neće da plati Monaku pomenutu sumu. Prilikom letošnjeg transfera na Stamford Bridž, Monako je pristao da bez nadoknade na pozajmicu pusti Falkaa u Čelsi samo da se reši njegove ogromne plate od 360.000 evra nedeljno. Čelsi je na sebe prihvatio obavezu da se dogovori sa Kolumbijcem i uspeo je. Naravno iza svega je stajao Falkaov menadžer Žorž Mendeš. Ujedno i menadžer tadašnjeg trenera Žozea Murinja. Njih dvojica su ubedili Falkaa da pristane na značajno smanjenje plate. Kolumbijac je prihvatio da u Londonu zarađuje 185.000 evra nedeljno uz Murinjovo i Mendešovo obećanje da će ga Čelsi vratiti u nekadašnju formu.

Na kraju se to nije desilo, Murinjo je otišao i Radamela više ne žele da Stamford Bridžu. A pogotovo ne žele da dođu u situaciju da moraju da ga otkupe za 50.000.000 evra. Iz petnih žila se trude da ga se reše, a Monaku ne pada na pamet da ga vraća u Kneževinu.

Na Čelsijevu sreću, postoje i dalje klubovi koji su spremni da angažuju Kolumbijca. Kineski Đijangsu je danas angažovao Čelsijevog vezistu Ramiresa i tom prilikom je dao ponudu i za Kolumbijca. Kinezi su spremni da mu plaćaju punu platu što bi obradovalo i Čelsi i Monako. Ali nisu usamljeni u svojim namerama. Američki Kolorado Rapids koji dovodi Tima Hauarda iz Evertona je takođe poslao ponudu Kolumbijcu. I spreman je da ispoštuje uslove koje Tigar ima u Monaku. Postoji i treća ponuda. Meksička Amerika takođe nudi sjajne uslove kolumbijskom napadaču.

Sada je sve na Falkau...

Komentari / 0

Ostavite komentar