ЕЛ: Теодосић дириговао трећу побједу ЦСКА-а, Фенер перфектан!

Кошаркаши ЦСКА убедљиво су савладали Бамберг 91:70, у петом колу Топ 16 фазе Евролиге. Кошаркаши Фенербахчеа забележили су пету узастопну победу у Топ 16 фази Евролиге.

Кошарка 28.01.2016 | 21:15
ЕЛ: Теодосић дириговао трећу побједу ЦСКА-а, Фенер перфектан!

Српски репрезентативац Милош Теодосић постигао је 14 поена (4/8 из игре) уз 6 асистенција у трећој победи "Армејаца" у групи Ф.

Московски великан је пред овог коло био на деоби од 2-7. позиције са скором 2-2, са Бамбергом, Лаборал Кучом, Барселоном, Реал Мадридом и Олимпијакосом.

Предвођени расположеним Теодосићем, играчи ЦСКА су меч преломили већ у другом периоду који су добили са 30:11.

Најефикаснији појединац у редовима "Армејаца" био је Нандо де Коло са 19 поена уз 6 скокова, а двоцифрен учинак имао је још Џоел Фриленд са 10 поена.

Бамберг је имао више играча са 10+ поена, најефикаснији је био Никос Зизис са 12, по 11 су убацили Елијас Херис и Вонамејкер, док је 10 убацио Николо Мели.

ЦСКА у следећем колу гостује Жалгирису у Каунасу, док Бамберг дочекује Барселону.

Кошаркаши Фенербахчеа забележили су пету узастопну победу у Топ 16 фази Евролиге.

Турски тим је теже него што се очекивало савладао загребачку Цедевиту 86:73 у петом колу групе Е.

Загрепчани су почетком последњег периода имали само кош заостатка, али Екпе Јудо, Рики Хикман и Костас Слукас серијом 8:0 преломили меч.

Гости су пет минута пре краја смањили на пет поена, али је тачку на победу Фенера тројком ставио Луиђи Датоме.

Најефикаснији у редовима турског тима био је Датоме са 19 поена, два мање је убацио Јудо, Јан Весели је додао 12 уз 6 скокова, а 11 је имао Слукас.

Богдан Богдановић је за 20 минута постигао пет поена уз изузетно лош шут (2/12), те забележио три асистенције и скок. Никола Калинић је играо осам минута, имао један промашај за три поена, те две асистенције и скок.

Цедевиту су предводили Џејмс Вајт и Миро Билан са по 13 поена, 12 је постигао Џејком Пулен, а 11 убацио Хенри Вокер.

Фенер је са 5-0 лидер групе, док је Цедевита сада на 2-3. Хрвати у следећем колу дочекују Панатинаикос, док Фенер игра градски дерби са Анадолу Ефесом.

Коментари / 0

Оставите коментар