EL: Teodosić dirigovao treću pobjedu CSKA-a, Fener perfektan!

Košarkaši CSKA ubedljivo su savladali Bamberg 91:70, u petom kolu Top 16 faze Evrolige. Košarkaši Fenerbahčea zabeležili su petu uzastopnu pobedu u Top 16 fazi Evrolige.

Košarka 28.01.2016 | 21:15
EL: Teodosić dirigovao treću pobjedu CSKA-a, Fener perfektan!

Srpski reprezentativac Miloš Teodosić postigao je 14 poena (4/8 iz igre) uz 6 asistencija u trećoj pobedi "Armejaca" u grupi F.

Moskovski velikan je pred ovog kolo bio na deobi od 2-7. pozicije sa skorom 2-2, sa Bambergom, Laboral Kučom, Barselonom, Real Madridom i Olimpijakosom.

Predvođeni raspoloženim Teodosićem, igrači CSKA su meč prelomili već u drugom periodu koji su dobili sa 30:11.

Najefikasniji pojedinac u redovima "Armejaca" bio je Nando de Kolo sa 19 poena uz 6 skokova, a dvocifren učinak imao je još Džoel Frilend sa 10 poena.

Bamberg je imao više igrača sa 10+ poena, najefikasniji je bio Nikos Zizis sa 12, po 11 su ubacili Elijas Heris i Vonamejker, dok je 10 ubacio Nikolo Meli.

CSKA u sledećem kolu gostuje Žalgirisu u Kaunasu, dok Bamberg dočekuje Barselonu.

Košarkaši Fenerbahčea zabeležili su petu uzastopnu pobedu u Top 16 fazi Evrolige.

Turski tim je teže nego što se očekivalo savladao zagrebačku Cedevitu 86:73 u petom kolu grupe E.

Zagrepčani su početkom poslednjeg perioda imali samo koš zaostatka, ali Ekpe Judo, Riki Hikman i Kostas Slukas serijom 8:0 prelomili meč.

Gosti su pet minuta pre kraja smanjili na pet poena, ali je tačku na pobedu Fenera trojkom stavio Luiđi Datome.

Najefikasniji u redovima turskog tima bio je Datome sa 19 poena, dva manje je ubacio Judo, Jan Veseli je dodao 12 uz 6 skokova, a 11 je imao Slukas.

Bogdan Bogdanović je za 20 minuta postigao pet poena uz izuzetno loš šut (2/12), te zabeležio tri asistencije i skok. Nikola Kalinić je igrao osam minuta, imao jedan promašaj za tri poena, te dve asistencije i skok.

Cedevitu su predvodili Džejms Vajt i Miro Bilan sa po 13 poena, 12 je postigao Džejkom Pulen, a 11 ubacio Henri Voker.

Fener je sa 5-0 lider grupe, dok je Cedevita sada na 2-3. Hrvati u sledećem kolu dočekuju Panatinaikos, dok Fener igra gradski derbi sa Anadolu Efesom.

Komentari / 0

Ostavite komentar