Семберац, Лука Јовић, потписао за Бенфику!

Млади нападач Звезде парафирао је уговор са "орловима" на четири и по године!

Фудбал 28.01.2016 | 20:15
Семберац, Лука Јовић, потписао за Бенфику!

Лука Јовић више није играч Црвене звезде!

Ове недеље, талентовани нападач одселиће се у Лисабон и задужиће опрему Бенфике, у којој га чека саиграч из омладинске репрезентације - доскорашњи играч Партизана, Иван Шапоњић.

Потврђено је да је Јовић потписао уговор који ће га задржати међу "орловима" до 2020. године.

Звезда ће ове зиме његовим одласком зарадити између 500.000 и 600.000 евра, с обзиром на то да су црвено-бели прошле године, продајом 70 одсто права на његов уговор Аполону, већ зарадили 1,4 милиона.

Дакле, на једном од најталентованијих изданака своје омладинске школе, клуб из Љутице Богдана зарадио је око два милиона евра.

Та цифра није мала, ако се узму у обзир услови у српском фудбалу, али јесте ако се сетимо изјава директора Звезде Звездана Терзића, који је Јовића најављивао као новог Радамела Фалкаа.

Перспективни офанзивац из Бијељине одлази из Звезде после 48 такмичарских утакмица у црвено-белом, 13 постигнутих голова и након полусезоне у којој је изгубио место у стартној постави, у конкуренцији најбољег стрелца Суперлиге, Уга Вијеире, који га је такође препоручио Бенфици.

Ове сезоне, Јовић је наступио на 23 утакмице и постигао пет голова. Последњи погодак за Звезду дао је на стадиону Чукаричког.

Према ранијим најавама, Јовић ће бити прикључен другој екипи Бенфике, коју води Хелдер Кристовао, а такмичи се у другој португалској лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар