Semberac, Luka Jović, potpisao za Benfiku!

Mladi napadač Zvezde parafirao je ugovor sa "orlovima" na četiri i po godine!

Fudbal 28.01.2016 | 20:15
Semberac, Luka Jović, potpisao za Benfiku!

Luka Jović više nije igrač Crvene zvezde!

Ove nedelje, talentovani napadač odseliće se u Lisabon i zadužiće opremu Benfike, u kojoj ga čeka saigrač iz omladinske reprezentacije - doskorašnji igrač Partizana, Ivan Šaponjić.

Potvrđeno je da je Jović potpisao ugovor koji će ga zadržati među "orlovima" do 2020. godine.

Zvezda će ove zime njegovim odlaskom zaraditi između 500.000 i 600.000 evra, s obzirom na to da su crveno-beli prošle godine, prodajom 70 odsto prava na njegov ugovor Apolonu, već zaradili 1,4 miliona.

Dakle, na jednom od najtalentovanijih izdanaka svoje omladinske škole, klub iz Ljutice Bogdana zaradio je oko dva miliona evra.

Ta cifra nije mala, ako se uzmu u obzir uslovi u srpskom fudbalu, ali jeste ako se setimo izjava direktora Zvezde Zvezdana Terzića, koji je Jovića najavljivao kao novog Radamela Falkaa.

Perspektivni ofanzivac iz Bijeljine odlazi iz Zvezde posle 48 takmičarskih utakmica u crveno-belom, 13 postignutih golova i nakon polusezone u kojoj je izgubio mesto u startnoj postavi, u konkurenciji najboljeg strelca Superlige, Uga Vijeire, koji ga je takođe preporučio Benfici.

Ove sezone, Jović je nastupio na 23 utakmice i postigao pet golova. Poslednji pogodak za Zvezdu dao je na stadionu Čukaričkog.

Prema ranijim najavama, Jović će biti priključen drugoj ekipi Benfike, koju vodi Helder Kristovao, a takmiči se u drugoj portugalskoj ligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar