Руси траже још једно мјесто у Евролиги!

Уникс, Локомотива Кубањ и Химки изнели у Барселони јасан захтев.

Кошарка 31.01.2016 | 11:40
Руси траже још једно мјесто у Евролиги!

Док ФИБА склапа своју Лигу шампиона, Евролига и даље дефинише издање најјачег такмичења за следећу сезону.

За сада је познато само то да ће Евролигу и следеће сезоне играти 11 власника десетогодишње "А" лиценце - Реал, Барселона, Лаборал Кућа, ЦСКА, Фенербахче, Ефес, Армани, Олимпијакос, Панатинаикос, Макаби и Жалгирис.

Уз то, и даље стоји да ће евролигаш и следеће сезоне бити победник овосезонског Еврокупа, као и да ће преостала три места попунити тимови који ће пласман изборити кроз национална првенства.

Међутим, тренутно је највише недоумица управо у вези са те три позиције.

Са састанка у Барселони објављено је саопштење у којем нису прецизирани детаљи који највише интересују јавност, али је два дана након скупа на руском порталу Спорт експрес објављена информација о предлогу руске стране.

"Уникс, Локомотива и Химки су такође присуствовали састанку и предложити проширење Евролиге са 16 на 20 тимова", објавио је специјализовани портал Еурохоопс.

Исти извор, ипак, тврди да ће Евролига следеће сезоне дефинитивно бити одиграна према предвиђеном плану, са 16 учесника, који ће се такмичити у једној групи. Ипак, то не искључује потпуно могућност да још неки руски тим осим ЦСКА наступа и од јесени у најјачем такмичењу, под условом да добије једну од три позивнице.

Док се Руси надају другом гарантованом месту, и даље се чека гаранција да ће АБА лига дефинитивно имати представника.

Коментари / 0

Оставите коментар