Rusi traže još jedno mjesto u Evroligi!

Uniks, Lokomotiva Kubanj i Himki izneli u Barseloni jasan zahtev.

Košarka 31.01.2016 | 11:40
Rusi traže još jedno mjesto u Evroligi!

Dok FIBA sklapa svoju Ligu šampiona, Evroliga i dalje definiše izdanje najjačeg takmičenja za sledeću sezonu.

Za sada je poznato samo to da će Evroligu i sledeće sezone igrati 11 vlasnika desetogodišnje "A" licence - Real, Barselona, Laboral Kuća, CSKA, Fenerbahče, Efes, Armani, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi i Žalgiris.

Uz to, i dalje stoji da će evroligaš i sledeće sezone biti pobednik ovosezonskog Evrokupa, kao i da će preostala tri mesta popuniti timovi koji će plasman izboriti kroz nacionalna prvenstva.

Međutim, trenutno je najviše nedoumica upravo u vezi sa te tri pozicije.

Sa sastanka u Barseloni objavljeno je saopštenje u kojem nisu precizirani detalji koji najviše interesuju javnost, ali je dva dana nakon skupa na ruskom portalu Sport ekspres objavljena informacija o predlogu ruske strane.

"Uniks, Lokomotiva i Himki su takođe prisustvovali sastanku i predložiti proširenje Evrolige sa 16 na 20 timova", objavio je specijalizovani portal Eurohoops.

Isti izvor, ipak, tvrdi da će Evroliga sledeće sezone definitivno biti odigrana prema predviđenom planu, sa 16 učesnika, koji će se takmičiti u jednoj grupi. Ipak, to ne isključuje potpuno mogućnost da još neki ruski tim osim CSKA nastupa i od jeseni u najjačem takmičenju, pod uslovom da dobije jednu od tri pozivnice.

Dok se Rusi nadaju drugom garantovanom mestu, i dalje se čeka garancija da će ABA liga definitivno imati predstavnika.

Komentari / 0

Ostavite komentar