Случај "Живковић" - ко је у праву?!

Против Андрије Живковића покренута је кампања од стране ФК Партизана. Свака страна има своје ставове и не одступа од њих. Питамо вас, ко је у праву и да ли је неко оштећен?

Фудбал 29.01.2016 | 18:00
Случај "Живковић" - ко је у праву?!

Случај "Андрија Живковић" поприма озбиље размере и већ сада се може рећи да се против младог фудбалера води до сада не виђена кампања да продужи уговор или да оде из Партизана већ у овом прелазном року, како би клуб због одбијања понуда избегао плаћање вишемилионских пенала менаџерској агенцији Пинија Захавија, али и тужбу Израелца Европској фудбалској унији (УЕФА).

Партизан има једну причу, играч, менаџер Предраг Ђорђевић и фудбалеров отац Јовица другу.

Челници "парног ваљка", пре свих Милош Вазура и спортски директор Ивица Илиев, тврде да је неопходно да се статус Андрије Живковића што пре регулише (истиче му уговор у јуну), како би црно-бели у случају трансфера ове зиме или продужетка уговора имали зараду или барем избегли пенал од 2,5 милиона евра и поменуту тужбу, због које би најредовнији учесник еврокупова из Србије могао да буде суочен са врло непријатном ситуацијом и дисквалификацијом из УЕФА такмичења на једно време.

Поред готово свих челника Партизана, јавно, путем медија, убеђивање Живковића наставио је капитена Саша Илић, бивши голман Владимира Стојковића, али и навијачка група "Гробари Југ", која је младог фудбалера назвала "звездашем". Притисци су свакодневни и све јачи.

Са друге стране, у оштром саопштењу за јавност, отац фудбалера је оптужио претходну управу, пре свих бившег председника Драгана Ђурића и генералног секретара Дарка Грубора да су са Захавијем склопили, мимо његовог знања, уговор потпуно неповољан за клуб, а уз то и нерегуларан. Старији Живковић је напоменуо и да "Партизан воде лоши људи", као и то да није одустао од намере да се о продужетку сарадње разговара тек по истеку уговора, односно када већ буде касно да се "ваљак" одбрани од Захавијених претњи и пенала.

Јовица Живковић је рекао и да постоји велика вероватноћа да Живковић на лето продужи уговор са "црно-белима". Међутим, с обзиром на то да се после његовог саопштења наставила кампања, менаџер Ђорђевић је у најновијем саопштењу одбацио могућност продужетка уговора.

Питамо вас...У случају "Андрија Живковић у праву је...КО?!

Коментари / 0

Оставите коментар