Slučaj "Živković" - ko je u pravu?!

Protiv Andrije Živkovića pokrenuta je kampanja od strane FK Partizana. Svaka strana ima svoje stavove i ne odstupa od njih. Pitamo vas, ko je u pravu i da li je neko oštećen?

Fudbal 29.01.2016 | 18:00
Slučaj "Živković" - ko je u pravu?!

Slučaj "Andrija Živković" poprima ozbilje razmere i već sada se može reći da se protiv mladog fudbalera vodi do sada ne viđena kampanja da produži ugovor ili da ode iz Partizana već u ovom prelaznom roku, kako bi klub zbog odbijanja ponuda izbegao plaćanje višemilionskih penala menadžerskoj agenciji Pinija Zahavija, ali i tužbu Izraelca Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Partizan ima jednu priču, igrač, menadžer Predrag Đorđević i fudbalerov otac Jovica drugu.

Čelnici "parnog valjka", pre svih Miloš Vazura i sportski direktor Ivica Iliev, tvrde da je neophodno da se status Andrije Živkovića što pre reguliše (ističe mu ugovor u junu), kako bi crno-beli u slučaju transfera ove zime ili produžetka ugovora imali zaradu ili barem izbegli penal od 2,5 miliona evra i pomenutu tužbu, zbog koje bi najredovniji učesnik evrokupova iz Srbije mogao da bude suočen sa vrlo neprijatnom situacijom i diskvalifikacijom iz UEFA takmičenja na jedno vreme.

Pored gotovo svih čelnika Partizana, javno, putem medija, ubeđivanje Živkovića nastavio je kapitena Saša Ilić, bivši golman Vladimira Stojkovića, ali i navijačka grupa "Grobari Jug", koja je mladog fudbalera nazvala "zvezdašem". Pritisci su svakodnevni i sve jači.

Sa druge strane, u oštrom saopštenju za javnost, otac fudbalera je optužio prethodnu upravu, pre svih bivšeg predsednika Dragana Đurića i generalnog sekretara Darka Grubora da su sa Zahavijem sklopili, mimo njegovog znanja, ugovor potpuno nepovoljan za klub, a uz to i neregularan. Stariji Živković je napomenuo i da "Partizan vode loši ljudi", kao i to da nije odustao od namere da se o produžetku saradnje razgovara tek po isteku ugovora, odnosno kada već bude kasno da se "valjak" odbrani od Zahavijenih pretnji i penala.

Jovica Živković je rekao i da postoji velika verovatnoća da Živković na leto produži ugovor sa "crno-belima". Međutim, s obzirom na to da se posle njegovog saopštenja nastavila kampanja, menadžer Đorđević je u najnovijem saopštenju odbacio mogućnost produžetka ugovora.

Pitamo vas...U slučaju "Andrija Živković u pravu je...KO?!

Komentari / 0

Ostavite komentar