Новак: Послије Симона сам натјерао себе да размислим...!

Новак Ђоковић је после победе над Роџером Федерером у полуфиналу Аустралијан Опена рекао да осећа да је тренутно на врхунцу каријере.

Тенис 28.01.2016 | 17:00
 Новак: Послије Симона сам натјерао себе да размислим...!

Најбољи тенисер света је дозволио великом ривалу да освоји само један сет у њиховом 45. међусобном дуелу.

“Дефинитивно сам одиграо невероватна прва два сета, то је потребно против Роџера јер игра на високом нивоу током целог турнира. Знао сам да ће он да заигра агресивно, да ће да миксује ритам и да ће да излази на мрежу, али сам ја имао прави приступ, изашао сам са правом егзекуцијом... На крају, виђена је велика борба“, рекао је Ђоковић.

Србин истиче да се преломни тренутак догодио у осмини финала.

“На сваком Грен слем турниру који сам освојио играо сам један меч у пет сетова, овога пута је то било против Жила Симона... Натерао сам себе да размишљам, да видим шта желим да радим и како да боље заиграм. То су те мисаоне игре са самим собом, трудиш се да даш своје најбоље, да твоја убеђења буду јача од твојих сумњи“, додао је Ђоковић.

Овом победом Новак је у укупном скору престигао Федерера, када су у питању међусобни дуели, сада је 23:22 за њега.

“Роџер и Рафа су значајно допринели мојој каријери и мојим успесима, то су два ривалитета која имам и са њима сам играо толико пута да ме је то натерало да будем бољи играч, најпре сам много радио да бих дошао у ситуацију да их изазовем, сада осећам да сам на врхунцу каријере и уживам у сваком тренутку“, истакао је Ђоковић.

Подсетио се српски тенисер историје и објаснио зашто је веома инспирисан на првом Грен слему у години.

“Овде сам освојио прву Грен слем титулу, 2008. године... Сваки пут кад се вратим овде имам прелеп осећај, вратим се у ту годину... Током сезона сам играо све боље, надам се да могу тако да наставим“, навео је Ђоковић.

За свој 11. Грен слем трофеј први рекет света ће се борити против победника дуела између Милоша Раонића и Ендија Марија.

“Биће то сјајан меч, Милош је много напредовао у паузи између сезона, нарочито са основне линије. Са друге стране је Енди, невероватно квалитетан тенисер, који има велику подршку овде. Ја ћу имати два дана паузе да нађем оно што ми је потребно, а то је време за одмор и концентрацију“, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар