Novak: Poslije Simona sam natjerao sebe da razmislim...!

Novak Đoković je posle pobede nad Rodžerom Federerom u polufinalu Australijan Opena rekao da oseća da je trenutno na vrhuncu karijere.

Tenis 28.01.2016 | 17:00
 Novak: Poslije Simona sam natjerao sebe da razmislim...!

Najbolji teniser sveta je dozvolio velikom rivalu da osvoji samo jedan set u njihovom 45. međusobnom duelu.

“Definitivno sam odigrao neverovatna prva dva seta, to je potrebno protiv Rodžera jer igra na visokom nivou tokom celog turnira. Znao sam da će on da zaigra agresivno, da će da miksuje ritam i da će da izlazi na mrežu, ali sam ja imao pravi pristup, izašao sam sa pravom egzekucijom... Na kraju, viđena je velika borba“, rekao je Đoković.

Srbin ističe da se prelomni trenutak dogodio u osmini finala.

“Na svakom Gren slem turniru koji sam osvojio igrao sam jedan meč u pet setova, ovoga puta je to bilo protiv Žila Simona... Naterao sam sebe da razmišljam, da vidim šta želim da radim i kako da bolje zaigram. To su te misaone igre sa samim sobom, trudiš se da daš svoje najbolje, da tvoja ubeđenja budu jača od tvojih sumnji“, dodao je Đoković.

Ovom pobedom Novak je u ukupnom skoru prestigao Federera, kada su u pitanju međusobni dueli, sada je 23:22 za njega.

“Rodžer i Rafa su značajno doprineli mojoj karijeri i mojim uspesima, to su dva rivaliteta koja imam i sa njima sam igrao toliko puta da me je to nateralo da budem bolji igrač, najpre sam mnogo radio da bih došao u situaciju da ih izazovem, sada osećam da sam na vrhuncu karijere i uživam u svakom trenutku“, istakao je Đoković.

Podsetio se srpski teniser istorije i objasnio zašto je veoma inspirisan na prvom Gren slemu u godini.

“Ovde sam osvojio prvu Gren slem titulu, 2008. godine... Svaki put kad se vratim ovde imam prelep osećaj, vratim se u tu godinu... Tokom sezona sam igrao sve bolje, nadam se da mogu tako da nastavim“, naveo je Đoković.

Za svoj 11. Gren slem trofej prvi reket sveta će se boriti protiv pobednika duela između Miloša Raonića i Endija Marija.

“Biće to sjajan meč, Miloš je mnogo napredovao u pauzi između sezona, naročito sa osnovne linije. Sa druge strane je Endi, neverovatno kvalitetan teniser, koji ima veliku podršku ovde. Ja ću imati dva dana pauze da nađem ono što mi je potrebno, a to je vreme za odmor i koncentraciju“, zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar