ЕП: Сензација! Норвешка у полуфиналу, а Француска...

Норвежани у одлучујућој утакмици победили Француску, изборили полуфинале и сигурне квалификације за Олимпијске игре. Немачка срушила Данску и играће за медаљу. Данце само чудо води међу четири.

Остали спортови 27.01.2016 | 21:15
ЕП: Сензација! Норвешка у полуфиналу, а Француска...

Француска, Данска и Хрватска, полуфиналисти са последњег Европског првенства могли би да у Пољској пропусте утакмице за медаље. Прецизније, мали су им изгледи да се нађу међу четири најбоље селекције на шампионату Европе.

У борбу за одличја и директан пласман на Олимпијске игре ће Норвешка и Немачка. Заслужено!

"Викинзи" су сензационалном победом против Француске 29:24 (11:12) решили све бриге у Групи 1 и као првопласирани ће у полуфинале.

Пољска и Хрватска одлучиваће о томе која ће јој се селекција придружити у борби за медаље. Шансе за то имају и Пољска, и Франсука, и Хрватска. Додуше, ове друге две минималне. Домаћину одговара и пораз до четири гола разлике, јер у међусобном скору имају најбољу гол разлику. Француској паше победа "коцкастих" од пет до девет голова, док Хрвати морају да савладају Пољску са 10+ да би отишли у полуфинале.

У Групи 2, Немачка је после велики борбе и утакмице пуне преокрета била боља од Данске 25:23 (12:13).

Немци су тренутно лидери са 8 бодова, Данска друга са 7, али јој озбиљно прети Шпанија, која мора да савлада Русију и "овери" прво место у Вроцлаву. Реми и пораз значили би крај за "црвену фурију".

Француска је одлично отворила меч и већ у раној фази стекла три гола разлике 5:2. Међутим, Новежани, после кикса са Македонцима (31:31), нису одустајали већ су брзом игром у нападу и сјајно одбраном ломили актуелног европског првака и најбољи тим света.

Кола "триколора" кренула су низбрдо у другом полувремену. Предвођени сјајним десним беком Кенетом Робином Тонесеном и средњим Сандером Сагосеном, најбољим младим играчем света, Скандинавци су правили разлику и сачували је до краја.

Клод Онеста није има решења код својих звезда и преискусних рукометаша за разигране и распуцане Норвежане. Заказао је и магични Тјери Омеје, одлични голман био је на висини задатка у првом, али не и у другом полувремену.

Тонесен је постигао шест, а Сагосен, Бјарте Мирол и Еспен Лие Хансен по четири гола. Други стрелац екипе био је Кристијан Бјорнсен. Оле Еревик је чионио чуда међу стативама са 13 интервенција.

Код Француза Данијел Нарцис је дао седам, Мишел Гигу пет, Лук Абало четири поготка...

Много више узбуђења у последња два минута било је у Вроцлаву, где је Немачка савладала Данску. Микел Хансен користи контру у 53. минуту за 23:21. Вицешампион Европе до краја утакмице не постиже ниједан гол, а Немци чак четири, од којих последња два Тобијас Рајхман и Фабијан Виде.

Штефан Фат је постигао шест, а Виде пет голова. Код Данаца је Хансен био најбољи са седам, док је Андерс Егерт дао шест. Никлас Ландин и Андреас Волф су према званичној статистици имали по 12 интервенција.

У прве две утакмице, Белорусија је победила Македонију 30:29 (14:13), која је такмичење завршила са пет пораза и једним ремијем (против Србије), док је Шведска лако изашла на крај са Мађарском 22:14 (10:7).

Коментари / 0

Оставите коментар