EP: Senzacija! Norveška u polufinalu, a Francuska...

Norvežani u odlučujućoj utakmici pobedili Francusku, izborili polufinale i sigurne kvalifikacije za Olimpijske igre. Nemačka srušila Dansku i igraće za medalju. Dance samo čudo vodi među četiri.

Ostali sportovi 27.01.2016 | 21:15
EP: Senzacija! Norveška u polufinalu, a Francuska...

Francuska, Danska i Hrvatska, polufinalisti sa poslednjeg Evropskog prvenstva mogli bi da u Poljskoj propuste utakmice za medalje. Preciznije, mali su im izgledi da se nađu među četiri najbolje selekcije na šampionatu Evrope.

U borbu za odličja i direktan plasman na Olimpijske igre će Norveška i Nemačka. Zasluženo!

"Vikinzi" su senzacionalnom pobedom protiv Francuske 29:24 (11:12) rešili sve brige u Grupi 1 i kao prvoplasirani će u polufinale.

Poljska i Hrvatska odlučivaće o tome koja će joj se selekcija pridružiti u borbi za medalje. Šanse za to imaju i Poljska, i Fransuka, i Hrvatska. Doduše, ove druge dve minimalne. Domaćinu odgovara i poraz do četiri gola razlike, jer u međusobnom skoru imaju najbolju gol razliku. Francuskoj paše pobeda "kockastih" od pet do devet golova, dok Hrvati moraju da savladaju Poljsku sa 10+ da bi otišli u polufinale.

U Grupi 2, Nemačka je posle veliki borbe i utakmice pune preokreta bila bolja od Danske 25:23 (12:13).

Nemci su trenutno lideri sa 8 bodova, Danska druga sa 7, ali joj ozbiljno preti Španija, koja mora da savlada Rusiju i "overi" prvo mesto u Vroclavu. Remi i poraz značili bi kraj za "crvenu furiju".

Francuska je odlično otvorila meč i već u ranoj fazi stekla tri gola razlike 5:2. Međutim, Novežani, posle kiksa sa Makedoncima (31:31), nisu odustajali već su brzom igrom u napadu i sjajno odbranom lomili aktuelnog evropskog prvaka i najbolji tim sveta.

Kola "trikolora" krenula su nizbrdo u drugom poluvremenu. Predvođeni sjajnim desnim bekom Kenetom Robinom Tonesenom i srednjim Sanderom Sagosenom, najboljim mladim igračem sveta, Skandinavci su pravili razliku i sačuvali je do kraja.

Klod Onesta nije ima rešenja kod svojih zvezda i preiskusnih rukometaša za razigrane i raspucane Norvežane. Zakazao je i magični Tjeri Omeje, odlični golman bio je na visini zadatka u prvom, ali ne i u drugom poluvremenu.

Tonesen je postigao šest, a Sagosen, Bjarte Mirol i Espen Lie Hansen po četiri gola. Drugi strelac ekipe bio je Kristijan Bjornsen. Ole Erevik je čionio čuda među stativama sa 13 intervencija.

Kod Francuza Danijel Narcis je dao sedam, Mišel Gigu pet, Luk Abalo četiri pogotka...

Mnogo više uzbuđenja u poslednja dva minuta bilo je u Vroclavu, gde je Nemačka savladala Dansku. Mikel Hansen koristi kontru u 53. minutu za 23:21. Vicešampion Evrope do kraja utakmice ne postiže nijedan gol, a Nemci čak četiri, od kojih poslednja dva Tobijas Rajhman i Fabijan Vide.

Štefan Fat je postigao šest, a Vide pet golova. Kod Danaca je Hansen bio najbolji sa sedam, dok je Anders Egert dao šest. Niklas Landin i Andreas Volf su prema zvaničnoj statistici imali po 12 intervencija.

U prve dve utakmice, Belorusija je pobedila Makedoniju 30:29 (14:13), koja je takmičenje završila sa pet poraza i jednim remijem (protiv Srbije), dok je Švedska lako izašla na kraj sa Mađarskom 22:14 (10:7).

Komentari / 0

Ostavite komentar