Млађан Јановић: Прлаиновићу, смијешан си!

Жесток одговор црногорског ватерполисте Млађана Јановића најбољем играчу Европског првенства у Београду Андрији Прлаиновићу. Његов брат Никола Јановић објавио крај каријере!

Остали спортови 29.01.2016 | 21:45
Млађан Јановић: Прлаиновићу, смијешан си!

Још се нису смириле страсти код црногорских ватерполиста после изгубљеног финала Европског првенства у Београду. И даље су кивни и љути на судијски пар Ставридис-Маргета (више на овог другог, Словенца), а имају и одговор на изјаву Андрије Прлаиновића о суђењу.

"Србија је једноставно морала да буде шампион. Како пролази време то нам је свима јасније. Играло се у Београду, пред рекордним бројем гледалаца... морало је да се оправда уложено у организацију такмичења у овој немаштини. Питам се шта би било да Србија није постала првак Европе. То као да није смело да се деси", рекао је Млађан Јановић у интервјуу за подгоричке "Вијести".

Млађи од браће Јановић је поновио да је Србија врхунска екипа и да је до сада све заслужено освајала.

"Да не буде забуне - Србија је врхунска екипа и жалосно је што се овако завршило, јер ти момци заслужују све најбоље. Све медаље и резултати говоре за њих. Већина нас смо одлични пријатељи с играчима Србије и честитали смо им, али то не мења чињеницу да је ово финале могло другачије да се заврши да је суђење било како треба да буде", каже Млађан Јановић, бивши момак српске тенисерке Јелене Јанковић.

Наставио је у истом тону:

"Они су годинама доминантни, то говоре златне медаље, али у мечевима против нас баш то и не доказују. Увек је тесно када се састанемо у нокаут фази, а сетите се да смо их победили у четвртфиналу СП у Барселони и елиминисали из борбе за медаљу".

Најбољи ватерполиста Европског првенства, Андрија Прлаиновић је после финала и предочених изјава црногорских ватерполиста, одговорио да српски играчи нису ништа говорили после финала у Малаги 2008. године, када је Црна Гора победила.

Ево шта на то каже Млађан Јановић:

"Прочитао сам ту изјаву и право да кажем, смешна ми је. Није ми нимало јасна. После свега одговор на лоше суђење је да смо ми захваљујући арбитрима постали прваци Европе у Малаги, и то далеке 2008. године. То је одговор на оно што је видео свако ко је гледао меч? И то изговори момак који тада баш и није много играо... Што то до сада није рекао један Александар Шапић или можда Дејан Савић, који је тада још био играч, а сада је селектор. У неку руку, тим одговором је признато срамно суђење у финалу овог ЕП, а сви знају какав смо ми турнир имали у Малаги и да смо били дебитанти. А њима је пред предивним амбијентом и више од 16 хиљада навијача требало да им судије 'пруже руку'", рекао је Јановић.

Из црногорског ватерпола још једна, веома важна вест: Никола Јановић, капитен црногорске репрезентације, одлучио је да заврши каријеру!

Изненађујуће, јер за неколико месеци предстоје Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, а црногорски ватерполисти су после финала у Београду говорили како се "оштре" за тај турнир.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Румун

29.01.2016 20:54

Црна Гора јест малена, нит је кршна ни поштена .

ОДГОВОРИТЕ