Mlađan Janović: Prlainoviću, smiješan si!

Žestok odgovor crnogorskog vaterpoliste Mlađana Janovića najboljem igraču Evropskog prvenstva u Beogradu Andriji Prlainoviću. Njegov brat Nikola Janović objavio kraj karijere!

Ostali sportovi 29.01.2016 | 21:45
Mlađan Janović: Prlainoviću, smiješan si!

Još se nisu smirile strasti kod crnogorskih vaterpolista posle izgubljenog finala Evropskog prvenstva u Beogradu. I dalje su kivni i ljuti na sudijski par Stavridis-Margeta (više na ovog drugog, Slovenca), a imaju i odgovor na izjavu Andrije Prlainovića o suđenju.

"Srbija je jednostavno morala da bude šampion. Kako prolazi vreme to nam je svima jasnije. Igralo se u Beogradu, pred rekordnim brojem gledalaca... moralo je da se opravda uloženo u organizaciju takmičenja u ovoj nemaštini. Pitam se šta bi bilo da Srbija nije postala prvak Evrope. To kao da nije smelo da se desi", rekao je Mlađan Janović u intervjuu za podgoričke "Vijesti".

Mlađi od braće Janović je ponovio da je Srbija vrhunska ekipa i da je do sada sve zasluženo osvajala.

"Da ne bude zabune - Srbija je vrhunska ekipa i žalosno je što se ovako završilo, jer ti momci zaslužuju sve najbolje. Sve medalje i rezultati govore za njih. Većina nas smo odlični prijatelji s igračima Srbije i čestitali smo im, ali to ne menja činjenicu da je ovo finale moglo drugačije da se završi da je suđenje bilo kako treba da bude", kaže Mlađan Janović, bivši momak srpske teniserke Jelene Janković.

Nastavio je u istom tonu:

"Oni su godinama dominantni, to govore zlatne medalje, ali u mečevima protiv nas baš to i ne dokazuju. Uvek je tesno kada se sastanemo u nokaut fazi, a setite se da smo ih pobedili u četvrtfinalu SP u Barseloni i eliminisali iz borbe za medalju".

Najbolji vaterpolista Evropskog prvenstva, Andrija Prlainović je posle finala i predočenih izjava crnogorskih vaterpolista, odgovorio da srpski igrači nisu ništa govorili posle finala u Malagi 2008. godine, kada je Crna Gora pobedila.

Evo šta na to kaže Mlađan Janović:

"Pročitao sam tu izjavu i pravo da kažem, smešna mi je. Nije mi nimalo jasna. Posle svega odgovor na loše suđenje je da smo mi zahvaljujući arbitrima postali prvaci Evrope u Malagi, i to daleke 2008. godine. To je odgovor na ono što je video svako ko je gledao meč? I to izgovori momak koji tada baš i nije mnogo igrao... Što to do sada nije rekao jedan Aleksandar Šapić ili možda Dejan Savić, koji je tada još bio igrač, a sada je selektor. U neku ruku, tim odgovorom je priznato sramno suđenje u finalu ovog EP, a svi znaju kakav smo mi turnir imali u Malagi i da smo bili debitanti. A njima je pred predivnim ambijentom i više od 16 hiljada navijača trebalo da im sudije 'pruže ruku'", rekao je Janović.

Iz crnogorskog vaterpola još jedna, veoma važna vest: Nikola Janović, kapiten crnogorske reprezentacije, odlučio je da završi karijeru!

Iznenađujuće, jer za nekoliko meseci predstoje Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a crnogorski vaterpolisti su posle finala u Beogradu govorili kako se "oštre" za taj turnir.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rumun

29.01.2016 20:54

Crna Gora jest malena, nit je kršna ni poštena .

ODGOVORITE