Иванишевић: Нема можда! Дајте доказе о намјештању!

"Говоримо о алгоритмима и математици, а неки рачунар избаци твоје име као да си серијски убица и онда те сви јуре. Морају постојати докази. Тек тада ћу веровати", изјавио бивши вимблдонски шампион о наводном намештању мечева!

Тенис 28.01.2016 | 22:20
Иванишевић: Нема можда! Дајте доказе о намјештању!

Спекулације о наводном намештању тениских мечева засениле су почетак Аустралијан Опена.

ББЦ је на дан почетка првог гренд слема сезоне објавио да поседује доказе о "продатим" мечевима. Они су навели да су у намештаљкама учествовали и неки освајачи гренд слем трофеја.

Бројни играчи негирали су те наводе, укључујући и најбољег на свету Новака Ђоковића, који је признао да му је 2007. било нуђено 200.000 долара да намести меч у Санкт Петербургу, али је он одустао од наступа на том турниру.

Бивши вимблдонски шампион Горан Иванишевић рекао је да су то оштре оптужбе и да није фер спекулисати са именима док не постоје конкретни докази.

Он је додао да су играчи прогањани као "серијске убице", упркос томе што нема доказа о злоупотребама.

"Докази не постоје. Говоримо о алгоритмима и математици, а неки рачунар избаци твоје име као да си серијски убица и онда те сви јуре. Морају постојати докази. Тек када наведу доказе да је неко урадио нешто лоше вероваћу да то постоји", изјавио је шампион Вимблдона 2001. године.

За истраживање намештања у свету заиста су коришћени алгоритми уз помоћу којих су унакрсно "чешљани" бројни мечеви који су наводно показали веће уплате на победе и поразе на појединим дуелима, што их је учинило сумњивим.

Они су, како преноси ББЦ, били одмах означени, али АТП није реаговао и преузео иницијативу да их испита.

Иванишевић је додао да су то и даље само сумње у намештања без доказа, а играчи који су играли те мечеве и даље су само "можда намештали".

"То су само претпоставке. Можда... Можда ћу имати састанак са Анђелином Џоли, а можда и нећу. Како можете рећи можда су? Можда не значи ништа. У питању је озбиљна ствар, гора од коришћења допинга, гора од убиства... Не можете ми рећи можда је, немојте ми нудити математику, већ конкретан, прави доказ", рекао је Хрват.

Коментари / 0

Оставите коментар