Видео: ОН долази да "сруши" Арену!

Кристапс Порзингис закуцавањем из "другог плана" у мечу Њујорк - Оклахома најавио шта би београдска публика могла да види у јулу...

Кошарка 29.01.2016 | 21:00
Видео: ОН долази да "сруши" Арену!

Многи су сумњичаво вртели главом, па чак се и подсмевали, када су Њујорк Никси са четврте позиције летошњег драфта изабрали Летонца Кристапса Порзингиса.

Крилни центар висок 220 центиметара имао је иза себе једну сезону у сениорској конкуренцији, као члан Кахасола из Севиље, проглашен је "Звездом у успону" Еврокупа, али пред деби у НБА лиги није уливао превише поверења.

Међутим, брзо се показало да је председник Никса Фил Џексон знао шта ради. Двадесетогодишњи Порзингис је са 14 поена, 7,8 скокова и две блокаде по утакмици међу најзаслужнијима што се екипа Њујорка бори за пласман у плеј-оф, а гледаоце - па и највеће НБА асове - импресионира лакоћа са којом игра и у рекету и споља.

"Зна да игра. Технички је беспрекорно обучен, а у данашње време то више није толико популарно. У лигу долази много играча који су велики, јаки, атлетски импресивни, публика ужива у њиховим потезима. Њега краси кошаркашко умеће", изјавио је Кевин Дурент.

Ни атлетски квалитети Порзингиса нису спорни. Довољно је погледати закуцавање на утакмици Њујорк - Оклахома у ноћи између уторка и среде...

С обзиром на то да ће Летонија учествовати на олимпијском квалификационом турниру у Београду, наша публика могла би од 4. до 9. јула да се уживо увери у квалитете потенцијалне НБА звезде (према последњим подацима, његов дрес је четврти најпродаванији у САД). Летонци ће прво играти у групи са Чешком и Јапаном, а окршај са репрезентацијом Србије могућ је у полуфиналу или финалу. Само победник турнира пласираће се на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар