Video: ON dolazi da "sruši" Arenu!

Kristaps Porzingis zakucavanjem iz "drugog plana" u meču Njujork - Oklahoma najavio šta bi beogradska publika mogla da vidi u julu...

Košarka 29.01.2016 | 21:00
Video: ON dolazi da "sruši" Arenu!

Mnogi su sumnjičavo vrteli glavom, pa čak se i podsmevali, kada su Njujork Niksi sa četvrte pozicije letošnjeg drafta izabrali Letonca Kristapsa Porzingisa.

Krilni centar visok 220 centimetara imao je iza sebe jednu sezonu u seniorskoj konkurenciji, kao član Kahasola iz Sevilje, proglašen je "Zvezdom u usponu" Evrokupa, ali pred debi u NBA ligi nije ulivao previše poverenja.

Međutim, brzo se pokazalo da je predsednik Niksa Fil Džekson znao šta radi. Dvadesetogodišnji Porzingis je sa 14 poena, 7,8 skokova i dve blokade po utakmici među najzaslužnijima što se ekipa Njujorka bori za plasman u plej-of, a gledaoce - pa i najveće NBA asove - impresionira lakoća sa kojom igra i u reketu i spolja.

"Zna da igra. Tehnički je besprekorno obučen, a u današnje vreme to više nije toliko popularno. U ligu dolazi mnogo igrača koji su veliki, jaki, atletski impresivni, publika uživa u njihovim potezima. Njega krasi košarkaško umeće", izjavio je Kevin Durent.

Ni atletski kvaliteti Porzingisa nisu sporni. Dovoljno je pogledati zakucavanje na utakmici Njujork - Oklahoma u noći između utorka i srede...

S obzirom na to da će Letonija učestvovati na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, naša publika mogla bi od 4. do 9. jula da se uživo uveri u kvalitete potencijalne NBA zvezde (prema poslednjim podacima, njegov dres je četvrti najprodavaniji u SAD). Letonci će prvo igrati u grupi sa Češkom i Japanom, a okršaj sa reprezentacijom Srbije moguć je u polufinalu ili finalu. Samo pobednik turnira plasiraće se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Komentari / 0

Ostavite komentar