Партизан можда плати и ПЕТ милиона за Живковића!!!

Дневни лист "Информер" представио јавности уговор којим је управа Драгана Ђурића продала 50 одсто права на свог најталентованијег играча кипарском Аполону.

Фудбал 28.01.2016 | 18:00
Партизан можда плати и ПЕТ милиона за Живковића!!!

"Партизанова бивша управа, на челу са Драганом Ђурићем, продала је најталентованијег првотимца Андрију Живковића као бело робље и по невероватно штетним условима за клуб!", закључује у среду дневни лист "Информер", представивши јавности уговор о тој продаји црно-белог бисера.

Информер је дошао до уговора којим су Ђурић и његови сарадници 18. августа 2014. продали 50 одсто права на Живковића кипарском клубу Аполон, за који је одавно познато да се иза њега крије менаџер Пини Захави.

Према написаном, Партизан би лако могао да плати чак пет милиона евра Захавију ако млади фудбалер не буде продат у овом прелазном року!

"Некадашњи председник Партизана и његови сарадници обавезали су се да ће Захавијевом Аполону исплатити чак и 50 одсто новца од понуде коју Живковић евентуално одбије!", износи Информер.

Такође, наведено је да је у клуб из Хумске пре седам дана стигла понуда за репрезентативца вредна 10 милиона евра, али да Андрија и његов отац Јовица неће да пристану на трансфер.

Ако посао пропадне, онда ће Партизан бити у обавези да Аполону, односно Захавију, плати пенале у износу од пет милиона евра!

У разговору за "Информер", угледни београдски адвокат Драгош Цукавац рекао је да у овом уговору има елемената кривичног дела.

"Партизан је доведен у ситуацију да плати половину од било које понуде коју Живковић одбије. Шта спречава Аполон да преко неког другог клуба пошаље у Партизан понуду од 20 милиона евра и да тако задужи црно-беле са 10 милиона. То што је Ђурић потписао је потпуно сулудо!", рекао је адвокат.

На фотографији уговора, у који је Информер имао увид, цитиран је члан 2.9, којим се Партизан обавезује да ће "обештетити" Захавија:

"На основу понуде упућене Партизану за куповину Права Играча и запошљавање Играча за минимални износ од 400.000 евра нето годишње, Партизан је сагласан да Играч да свој пристанак, потпише сва потребна документа и преузме све потребне радње за реализацију овог трансфера из Партизана у трећи клуб, у складу са упутствима уговорних страна. Ако се не добије та сагласност, Партизан има обавезу да плати Аполону износ једнак проценту који је Аполон имао право и требало да прими од тог трансфера трећем лицу који је Играч одбио плус 10 одсто камату годишње"!

Коментари / 0

Оставите коментар