Partizan možda plati i PET miliona za Živkovića!!!

Dnevni list "Informer" predstavio javnosti ugovor kojim je uprava Dragana Đurića prodala 50 odsto prava na svog najtalentovanijeg igrača kiparskom Apolonu.

Fudbal 28.01.2016 | 18:00
Partizan možda plati i PET miliona za Živkovića!!!

"Partizanova bivša uprava, na čelu sa Draganom Đurićem, prodala je najtalentovanijeg prvotimca Andriju Živkovića kao belo roblje i po neverovatno štetnim uslovima za klub!", zaključuje u sredu dnevni list "Informer", predstavivši javnosti ugovor o toj prodaji crno-belog bisera.

Informer je došao do ugovora kojim su Đurić i njegovi saradnici 18. avgusta 2014. prodali 50 odsto prava na Živkovića kiparskom klubu Apolon, za koji je odavno poznato da se iza njega krije menadžer Pini Zahavi.

Prema napisanom, Partizan bi lako mogao da plati čak pet miliona evra Zahaviju ako mladi fudbaler ne bude prodat u ovom prelaznom roku!

"Nekadašnji predsednik Partizana i njegovi saradnici obavezali su se da će Zahavijevom Apolonu isplatiti čak i 50 odsto novca od ponude koju Živković eventualno odbije!", iznosi Informer.

Takođe, navedeno je da je u klub iz Humske pre sedam dana stigla ponuda za reprezentativca vredna 10 miliona evra, ali da Andrija i njegov otac Jovica neće da pristanu na transfer.

Ako posao propadne, onda će Partizan biti u obavezi da Apolonu, odnosno Zahaviju, plati penale u iznosu od pet miliona evra!

U razgovoru za "Informer", ugledni beogradski advokat Dragoš Cukavac rekao je da u ovom ugovoru ima elemenata krivičnog dela.

"Partizan je doveden u situaciju da plati polovinu od bilo koje ponude koju Živković odbije. Šta sprečava Apolon da preko nekog drugog kluba pošalje u Partizan ponudu od 20 miliona evra i da tako zaduži crno-bele sa 10 miliona. To što je Đurić potpisao je potpuno suludo!", rekao je advokat.

Na fotografiji ugovora, u koji je Informer imao uvid, citiran je član 2.9, kojim se Partizan obavezuje da će "obeštetiti" Zahavija:

"Na osnovu ponude upućene Partizanu za kupovinu Prava Igrača i zapošljavanje Igrača za minimalni iznos od 400.000 evra neto godišnje, Partizan je saglasan da Igrač da svoj pristanak, potpiše sva potrebna dokumenta i preuzme sve potrebne radnje za realizaciju ovog transfera iz Partizana u treći klub, u skladu sa uputstvima ugovornih strana. Ako se ne dobije ta saglasnost, Partizan ima obavezu da plati Apolonu iznos jednak procentu koji je Apolon imao pravo i trebalo da primi od tog transfera trećem licu koji je Igrač odbio plus 10 odsto kamatu godišnje"!

Komentari / 0

Ostavite komentar