''Орлови'': Неће бити лако, Рио је шанса генерације!

Српски кошаркаши сложни су у оцени да наша репрезентација има одличну шансу да се квалификује за Олимпијске игре у Рију, коју не сме да испусти.

Кошарка 28.01.2016 | 20:30
''Орлови'': Неће бити лако, Рио је шанса генерације!

Србија ће се за олимпијску визи у „Комбанк арени“ од 4. до 9. јула борити са селекцијама Анголе, Порторика, Јапана, Чешке и Летоније, а само победник квалификационог турнира наћи ће се у Бразилу.

Изабраници Александра Ђорђевића ће у подгрупи играти са Анголом и Порториком, а центар Мирослав Радуљица каже да саиграчи и он морају да буду опрезни.

„Група је тешка, иако можда имена противника нису звучна и атрактивна никако не смемо да се опустимо или да некога потценимо. На нама је да се добро спремимо и изборимо пласман на Олимпијске игре јер је ова генерација заслужила да игра у Рију и то би била круна овог циклуса који је почео у Мадриду 2014. Верујем да ће ’Комбанк Арена’ бити крцата и да ћемо уз подршку сјајних навијача остварити зацртани циљ“, рекао је Радуљица, који се захвалио људима из Кошаркашког савеза Србије што су се изборили за организацију квалификационог турнира.

Богдан Богдановић сматра да је јасно да су ’Орлови’ фаворити, али да нико у тиму нема проблем са тим статусом.

„Нема ту неке посебне приче, све је сада на нама. Фаворити смо и од тога не бежимо, али не би требало да се направи нека свадбарска атмосфера као да смо већ обезбедили пласман на Олимпијске игре. Треба да се фокусирамо и максимално концентришемо на те мечеве. Боже здравља, само да сви будемо здрави“, поручује Богдановић.

Никола Калинић је истакао да на први поглед жреб делује повољан по његов тим.

„Избегли смо најјаче екипе, мада и није могло да нам буде много тешко јер је жреб био полудиригован. Без обзира на то, не смемо ни у ком случају да се опуштамо и мислимо да је готово и да смо се већ пласирали на Олимпијске игре. Пуне трибине ’Арене’ ће нам бити још један мотив и додатни подстрек за што боље игре. Верујем да ћете нас у августу гледати у Рију. Дакле, знамо шта треба да урадимо у Београду, пред својим навијачима“, нагласио је Калинић.

Још један власник светског сребра из 2014. Марко Симоновић упозорава да мање звулна имена ривала у нашој групи не остављају никакав простор комоцији.

„Група је добра, са можда мало мање атрактивним противницима, али је, у сваком случају, тако боље јер само један тим иде у Рио. Имамо добре шансе, домаћини смо, фаворити. Ипак, ни једног момента не смемо да се опустимо, јер ни један екипа у Београд неће доћи са белом заставом. Чешка и Летонија су летос на Европском првенству показале да поседују велики квалитет. Порторико је био учесник на последња три олимпијска турнира заредом, тако да су и они сигурно озбиљни и тражиће своју шансу. Ангола је првак Африке, што значио да вреде. Једино о Јапану немам информације. Заиста не мислим да нас чека лаган посао. ’Арена’ће, без сумње, бити препуна, интересовање ће сигурно бити велико. Навијачи нам увек дају додатну енергију и много ће нам помоћи. Волео бих да заједно завршимо овај велики посао“, истакао је Симоновић.

Искусни бек нашег националног тима Драган Милосављевић дели мишљење саиграча.

„Сигурно је добра ствар што се квалификациони турнир игра у Србији. Пуно ће нам значити подршка публике, али то не сме да нас оптерети већ да нам да додатно самопоуздање и агресивност. Иако смо фаворити, сваку утакмицу треба да одиграмо максимално озбиљно и ангажовано. Сигурно да ће бити тешко, али сви очекујемо пласман у Рио што је и био главни циљ, постављен још прошлог лета“, закључује Милосављевић.

Коментари / 0

Оставите коментар